9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova godina u Herceg Novom u znaku solidarnosti i dječijih osmjeha

Herceg Novi – foto Vuk Ilić

Ulazak u 2023. godinu Herceg Novi će obilježiti uručivanjem poklona za 2.600 mališana, kao i pomoći za oko 300 socijalno ugroženih porodica – u ovu namjenu biće usmjerena sredstva iz gradskog budžeta planirana za organizaciju koncerta.

Praznično raspoloženje u gradu biće podgrijano programima za najmlađe u okviru Dječije Nove godine, kao i svirkama na Škveru i u Igalu prvih dana 2023. godine.

Opština Herceg Novi će obezbijediti poklone za sve osnovce i polaznike novskih vrtića, njih ukupno 2.600. Predstavnici lokalne samouprave će, zajedno sa Djeda Mrazom, u danima pred Novu godinu obići osnovne škole i vrtić kako bi mališanima uručili poklon pakete.

Opština Herceg Novi je i ove godine pokrenula akciju nabavke poklon – paketa za porodice u teškoj materijalnoj situaciji. Namjera lokalne uprave je da, u saradnji sa privrednicima koji se odazovu pozivu, obezbijedi donacije u osnovnim životnim namirnicama i potprepštinama za domaćinstvo, kako bi tokom predstojećih praznika uručili pomoć sugrađanima koji su lošijeg materijalnog stanja.

Dječija Nova godina će biti organizovana 30. decembra na platou ispred zgrade Opštine Herceg Novi. U programu će učestvovati veliki broj mališana iz svih novskih vaspitno-obrazovnih ustanova, a priliku da se predstave dobiće i dječiji horovi osnovnih škola.

Uz Djeda mraza i zabavni program, na platou će biti postavljeni kočije i jelka, figure irvasa i medvjeda, kao i dvije bine – jedna koja će predstavljati svojevrstan kutak za ukrašavanje, oslikavanje lica i zajedničko osmišljavanje ukrasa za jelku, dok će na drugoj biti postavka za Novogodišnji bazar na kojem će se predstaviti učenici hercegnovskih osnovnih škola.

Slavlje u prvim danima 2023. godine biće uljepšano muzičkim programima novskih izvođača. Lokalne muzičke snage će 01. i 02. januara na najfrekventnijim gradskim lokacijama – Škveru i Igalu, u terminu od 11 do 15 časova, zvucima pop, rok, elektronske i klapske muzike svim Novljanima i gostima grada čestitati Novu godinu.

„Praznični dani u Herceg Novom ove godine će biti u znaku solidarnosti, jer će sredstva planirana za organizaciju koncerta za doček biti usmjerena na pomoć socijalno ugroženim porodicama. Imajući u vidu ponudu u obližnjim gradovima, kao i činjenicu da Herceg Novi za februar priprema spektakularan Praznik mimoze koji će ponuditi brojne programe i zabavne sadržaje, odučili smo da Nova godina, bar kada je u pitanju novska lokalna uprava, bude u znaku darivanja onima kojima je to najpotrebnije, kao i našim najmlađim sugrađanima“, ističe potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

Kako kaže, posebna pažnja biće posvećena najmlađima, organizacijom Dječije Nove godine 30. decembra.

„Bilo nam je važno da organizujemo program koji će okupiti djecu Herceg Novog, iznenaditi ih, obradovati, pozvati na slogu i dobrotu, sve ono što čini praznični duh. Uz to, kao svojevrsnu čestitku i želju da 2023. godina bude vesela, Herceg Novi će tokom prva dva dana sve sugrađane i goste pozdraviti pjesmom, u čemu će nam pomoći lokalne muzičke snage koje će nastupiti na Škveru i u Igalu, lokacijama na kojima se najveći broj ljudi tradicionalno okuplja, susreće i upućuje čestike za Novu godinu“, poručuje Konjević.

Najčitanije