15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova vlast razriješila dužnosti komandir SZS Tivat Zorana Barbića

Zoran Barbić foto Boka News

Riješenjem gradonačelnika Željka Komnenovića (Narod Pobjeđuje), specijalista zaštite i spašavanja Zoran Barbić (DPS)  razriješen je danas dupnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat (SZS).

Barbić je kao kadar DPS-a na čelo tivatske SZS došao prije pet godina i u proteklom peridu je tu Službu izgradio i opremio do nivoa jedne od najboljih vatrogasnih službi u Crnoj Gori.

Ipak, i pored nespornih rezultata na podizanju nivoa spsosobnosti i obulenosti pripadnika SZS za suočavanje sa sve većim brojem izazova i opasnosti koje je donio ubrzani razvoj grada i velikih turističkih kompleksa u Tivtu, iza Barbića je ostalo i nasljeđe intenzivnog partijskog zapošljavanja i otvaranja u SZS Tivat, mnogih novih radnih pozicija na kojima su zapošljavani simpatizeri i članovi bivše lokalne tivatske DPS-SD-HGI vlasti, među kojima i sin bivšeg potpredsjendika Opštine i koordinatora za Službu zaštite, Dejana Maslovara (SD). To, i činjenicu da je Barbić bio vrlo agilan i aktivan kao aktivista DPS-a u Tivtu proteklih godina, aktuelna nova tivatska vlast koalicije NP-BF-GB mu „nije oprostila“, iako se on spasilačkim radom na terenu u kojem je i sam nekoliko puta bivao poivređivan, pokazao kao vrlo sposoban i poslu  posvećen profesionalac.

Zoran Barbic tokom jedne od ljetisnjih akcija gasenja

„Za prethodnih pet godina kvalitet rada tivatskih vatrogasaca i SZS je zabilježio značajan uspon, unapređujući profesionalizam i odgovoran odnos prema složenim intervencijama i izazovima. Prema građanima, prije svega. Želim da se zahvalim kolegama vatrogascima najprije na nesebičnom zalaganju, požrtvovanosti i hrabrosti, potom profesionalizmu sa nadom da će biti još bolji i uvijek ostati ljudi velikog srca. Izraze velike zahvalnosti upućujem i svim opštinskim preduzećima, ustanovama, službama i institucijama koji su Službi uvijek pomagali u izvršenju intervencija, a naročito osoblju Službe hitne pomoći i Doma zdravlja”- saopštio je danas Barbić preko fejsbuk profila tivatske SZS.

On se Tivćanima zahvalio na “nesebičnoj pomoći, saradnji i uvažavanju svih naših napora”.                                                                                                                                “Želim da ih još jednom podsjetim da Tivat može, kao što je više puta pokazao, da se izbori sa svim nedaćama. Za dvije nedjelje obilježićemo neslavan jubilej – godišnjicu od pojave epidemije kornavirusa u Crnoj Gori. Već smo pokazali kako se zajednički, uz pružanje ruke jedni drugima, naročito onima kojima je pomoć najpotrebnija, uz poštovanje mjera, pošast može pobijediti”- naveo je Barbič pozivajući Tivćane da poštuju pojačane epidemiološke mjere koje su na snazi u tom gradu zbog velikoh broja oboljelih, “kako bismo uskoro dugo iščekivane goste i prijatelje Tivta dočekali kao siguran i bezbjedan grad.”

Izvor:S.L.

Najčitanije