21.9 C
Kotor

Slušaj online radio

UŽIVO: Nove mjere – Dodatno zatvaranje za Nikšić, popuštanje mjera u Budvi i Tivtu

Nove mjere protiv koronavirusa, a na snazi su od 18. do 24 marta, zabrana pored važeće zabrane ulaska i izlaska iz Podgorice, Cetinja, Budve, Nikšića, Herceg Novog, Ulcinja, Bara, Kotora, Pljevalja proširuju se na opštine Bijelo Polje i Mojkovac.

To je na pres konferenciji Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje kazala epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje Marija Božović.

Ona je dodala i da posebne mjere koje su na snazi u Tivtu, Budvi, Herceg Novom i Ulcinju prestaju da važe za Budvu i Tivat, a počinju da važe za Nikšić.

“Posebne mjere koje su na snazi u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Plužinama, Baru, Pljevljima važiće i za Tivat, Budvu, Bijelo Polje i Mojkovac. Posjete pritvorenim i licima na izdržavanju kazne zatvora u UIKS osim advokatima i sudskim vještacima po odluci suda dizvoljavaju se uz strogo poštovanje zaštitnih mjera koje propisuje IJZ”, kazala je Božović.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić kazao je da je odlučeno da se poooštre mjere za opštine Nikšić, Mojkovac i Bijelo Polje, a da se za opštine u kojima je trend opadanja broja oboljelih na dnevnom nivou Budvu i Tivat da u njima mjere budu manje restriktivne.

Pratite uživo na našem portalu.

Najčitanije