8 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi tender za nastavak gradnje saobraćajnice MR2 na Luštici

gradilište MR 2 saobraćajnica

Opština Tivat raspisala je novi tender za završetak preostalih radova na saobraćajnici MR2, za šta je opredijeljeno 1,4 mil EUR bez, odnosno 1,7 miliona sa uračunatim PDV-om.

Kako je naznačeno u pozivu, radovi se izvode prema revidovanom projektu koje je izradila firma Via project.

Opština je tender za nastavak gradnje ove saobraćajnice raspisala i u oktobru, kada je cijena bila 950.000 EUR sa PDV-om. Ponude se dostavljaju do 23. marta do 10 sati.

Podsjetimo, saobraćajnica MR2 dužine 605 metara, koja predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR 1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima počela je u junu 2021. godine. Za izvođača radova izabrana je kompanija Civil engineer iz Podgorice, a vrijednost radova procijenjena na 1,15 mil EUR. Ugovorom je bilo predviđeno da radovi traju 300 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Krtoli – foto Opština Tivat

U junu ove godine, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović najavio je raskidanje ugovora sa kompanijom Civil engineer zbog nepoštovanja rokova i ugovorenih obaveza. Mjesec dana kasnije kazao je da je ugovor i raskinut, te najavio tender za izbor novog izvođača radova.

Novom MR2 saobraćajnicom obuhvaćena je i izgradnja jednog kružnog toka koji će je povezati sa postojećim MR 1 i starom saobraćajnicom za uvalu Pržna, obostranih trotoara i biciklističkih staza, kao i jednog podzemnog pješačkog prelaza, a predviđeno je i postavljenje nove atmosferske kanalizacije, te vodovodnih i instalacija slabe i jake struje.

Izvor:eKapija

Najčitanije