12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi žestoki ukrajinski napad na ruski Belgorod

Rusija – foto Twitter

Ukrajina drugi dan zaredom provodi velike napade dronovima na ruska pogranična područja.

Pogođeni su rafinerija, zgrada FSB-a.

Ukrajina je uspješno gađala i oštetila zgradu ruske sigurnosne službe (FSB) u pograničnoj regiji Belgorod, objavila je ruska državna novinska agencija TASS.

“Ukrajinske oružane snage napale su zgradu FSB-a u Belgorodu pomoću bespilotne letjelice, izvješćuju operativne službe”, objavio je TASS, dodajući da nije bilo žrtava.

Više od 30 dronova uništeno je u zraku iznad regije Voronjež, s “manjim” oštećenjem infrastrukture zbog pada krhotina, objavio je tamošnji giverner Alexander Gusev. “Opasnost od napada UAV-a i dalje postoji”, dodao je.

Pavel Malkov, guverner regije Rjazanj, rekao je da je rafinerija nafte zapaljena nakon napada dronom – pri čemu je nekoliko ljudi ozlijeđeno.

U međuvremenu, u Belgorodu, krhotine koje su padale s neodređenog broja oborenih dronova oštetile su cjevovod za opskrbu plinom i prekinule struju u nekim selima. “Nitko nije ozlijeđen”, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov.

Dron je također oboren dok se približavao rafineriji nafte u Lenjingradskoj oblasti, rekao je guverner Aleksandar Drozdenko na Telegramu. Roman Starovoit, guverner Kurske oblasti sjeverno od Belgoroda, rekao je da su sustavi protuzračne obrane uništili najmanje četiri bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina, ali nije dao dodatne pojedinosti o potencijalnoj šteti.

Rusija je oborila ukupno 58 ukrajinskih bespilotnih letjelica, prema ministarstvu obrane. Ukrajina tek treba komentirati tvrdnje ruskih guvernera i ministarstva obrane.

Ovo je uslijedilo nakon slične jučerašnje ofenzive bespilotnim letjelicama, koja je uslijedila neposredno prije nego što su paravojne skupine, navodno sastavljene od ruskih partizana baziranih u Ukrajini, izvele napade na Belgorod i Kursk. Ruska vojska primijetila je upad kasno sinoć, za koji je okrivila Ukrajinu, i rekla da je ubio oko 234 borca i protjerao ih iz Rusije.

Najčitanije