15 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljanin Savo Pavlović donirao medicinsku opremu Službi zaštite i spašavanja vrijednu 3.000 eura

Savo Pavlović donirao medicinsku opremu Službi zaštite i spašavanja

Novljanin Savo Pavlović donirao je Službi zaštite i spašavanja medicinsku opremu – komplet „First Aid kit“, u vrijednosti od oko tri hiljade eura.

Oprema se sastoji od defibrilatora sa dvije baterije, sa kompletnim audio upustvom, “AED Prep kit”, “Oxygen kit”, “Global Med kit 20”, kao i torbe opremljene sa komplet medicinom za prvu pomoć.

Uručenju donacije u prostorijama Vatrogasnog doma prisustvovali su potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i načelnik službe Zlatko Ćirović sa saradnicima.

Izjavu donatora Sava Pavlovića prenosimo integralno.

-Zaista smatram, onako bez iole falso skromnosti, da je najvažnije da moje donacije arivaju na pravu adresu, jer ova deboto, sjutra može da spasi nečije živote, te nije mogla doći u bolje ruke. Moja familija se tradicionalno bavi donacijama i volonterstvom. Od supruge, preko kćerke – 20-godišnje studentkinje, do četvorogodišnjeg sina koji je već sa dvije godine počeo da volontira sakupljajući smeće oko Starog Grada u Kotoru… Svima nam je zajedno uzanca da pomognemo koliko god i kad je god to moguće.

Obično obadam, da sve to ostane u anonimni skafetin, jer svoj cilj ispunim samom donacijom ili volonterstvom, ali danas sam malo i zatečen ovakvom primopredajom. Kad je tu već i potpredsjednik naše Opštine, želio bih da se njemu i njegovim saradnicima i kolegama zahvalim na njihovoj podršci, jer ne postoji ništa tako lijepo kao dobro srce i čista duša, koje sam osjetio kod njih. Svi znamo da se dobro dobrim vraća.
Današnja donacija samo jedna je u nizu  više planiranih akcija u budućnosti, sa velikim akcentom na zdravstvo, kao sto su Dom Zdravlja, ambulante, Bolnica u Meljinama, zaključio je Pavlović.

Savo Pavlović donirao medicinsku opremu Službi zaštite i spašavanja

Načelnik Ćirović zahvalio se Pavloviću na vrijednoj donaciji, uz želju za što rjeđim korišćenjem iste.

-Građani i dalje prepoznaju našu Službu kao veoma bitnu za sami grad i drago mi je zbog toga. Otvoren je poziv i drugim građanima i privednim društvima da pođu Savovim stopama i da ulažu ne samo u našu službu, već i u druge segmente jako značajne za grad. Donacija će sigurno našu službu staviti u još bolji položaj što se tiče naših aktivnosti koje sprovodimo. Veoma smo zadovoljni ovom donacijom i nadamo se da ćemo je što manje koristiti, a našem sugrađaninu Savu zaista dugujemo veliku zahvalnost, kazao je Ćirović.

Pavloviću se zahvalio i potpredsjednik Konjević, uz riječi da se radi o jednom zaista lijepom i nesvakidašnjem gestu. Poručio je da je bitno da naši sugrađani prepoznaju Službu zaštite i spašavanja kao esencijalno bitnu za grad i doniraju, jer je na prvom mjestu bezbjednost naših sugrađana, objekata i grada.

Ovom prilikom, potpredsjednik Konjević se zahvalio i Službi zaštite i spašavanja na uspješnoj ljetnjoj sezoni, ali i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Bijeloj i na Luštici.

Najčitanije