16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljaninu opljačkali kuću, vezali ga i tukli

Herceg Novi – hapšenje

Novska policija je uhapsila sugrađanina D.T.(21) zbog sumnje je, s još dva lica, provalio u kuću V.T. u naselju Zelenika, a zatim ga vezao i tukao, kako bi mu rekao gdje drži novac.

Kako je kazala policija, sumnja se da su maskirani napadači oko 19 sati ušli u kuću nakon što je V.T. otvorio balkonska vrata, zadajući mu udarce u glavu i tijelo, nakon čega su ga oborili i vezali, zahtijevajući od njega, uz prijetnje i udarce, da im kaže gdje se nalazi 3.000 eura.

“Nakon toga ta lica su, sumnja se, izvršila premetačinu u svim prostorijama trospratne kuće i otuđili novac u iznosu od oko 100 eura, 20 konvertibilnih maraka, više flaša alkoholnog pića, cigarete, LCD televizor, mobilni telefon i određenu količinu vodovodnog materijala. Oni su, sumnja se, oštećenog V.T. prebacili u kupatilo i zaključali, a zatim se sa lica mjesta udaljili u nepoznatom pravcu motornim vozilom marke `Opel Vektra`, hercegnovskih registarskih oznaka, vlasništvo oštećenog V.T, koje se nalazilo parkirano ispred kuće. Nakon skoro tri sata oštećeni je uspio da se djelimično oslobodi vezova a zatim je prijavio navedeni događaj policijskim službenicima CB Herceg Novi”, saopšteno je.

Policija je pronašla ukradeno vozilo u naselju Bijela.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci koji je naložio da se D.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo. Policijski službenici CB Herceg Novi preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na identifikaciji preostala dva izvršioca ovog krivičnog djela, a svi tragovi pronađeni na licu mjesta, kao i iz otuđenog vozila, će biti dostavljeni Forenzičkom centru radi vještačenja”, kazali su iz policije.

Najčitanije