27 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljanke učestvovale na 8. PMS regati na Visu

Ženska regata – Vis

Na Visu je proteklog vikenda održana osma PMS ženska regata (Povijesni mediteranski skup) koja je okupila 80 jedriličarki u 10 posada iz šest zemalja.

Regata je održana 8. i 9. marta uprkos jakom jugu i „pomorskoj blokadi“ ostrva u Viškoj vali. Pehar je odnijela ekipa „Košava 2“ iz Beograda dok su Novljanke koje su učestvovale sa jedriličarkama iz Hrvatske osvojile šesto mjesto. U ekipi „Bonacijere“ bile su: Jana Radan, Ana Bulatović Lili, Jelena Repaja i Anja Kontić iz Herceg Novog, Tonka Karla Milan i Aja Zorić iz Splita i Sara Pavlović Gali iz Zagreba.

Naše takmičarke, učesnice regate, zahvaljuju lokalnim preduzetnicima koji su im  pomogli da budu dio ovog jedinstvenog sportskog događaja koji promoviše žensko jedriličarstvo kao i organizatoru PMS regate na izuzetnom događaju u Viškoj vali.

Skiper, Jana Radan učestvuje na PMS regati od 2017. godine u različitim ekipama.

-I ove godine ekipa se okupila spontano ali je sve prošlo više nego dobro. Nadam se da smo na najbolji način promovisale jedriličarstvo i da ćemo podstaći djevojke da zavole jedrenje, poručila je Radan.

Izvor:RTHN

Najčitanije