19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Novo vozilo “Čistoće” u Herceg Novom snimaće kretanje vozača i auta koja blokiraju kontejnere

Foto Opština HN

Vozni park preduzeća “Čistoća” DOO Herceg Novi od juče je bogatiji za još jedan kamion. Pored bolje efikasnosti na terenu, vozilo ima mogućnost snimanja kamerom kretanja vozača i evidencije svih onih koji svojim automobilima blokiraju prilaze mjestima za odlaganje otpada.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednik Mirko Mustur i sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović obišli su logistički centar “Čistoće” u Servisnoj zoni, gdje su sa direktorom preduzeća Aleksandrom Škobaljem i kolektivom pregledali vozni park, te konstatovali da to komunalno preduzeće bilježi konstantan napredak i unapređenje uslova rada.

– Ovoliki broj kamiona, prema našim informacijama, nema nijedno komunalno preduzeće u Crnoj Gori. Hercegnovska “Čistoća” posjeduje najsavremeniju opremu. U prilog tome govori i činjenica da su ove godine nabavljena četiri nova vozila, a uz to je stigla i donacija kamiona iz Norveške. Ovo je bilo prijeko potrebno posebno ako je poznato da je bilo puno starih kamiona koje je potrebno u narednom periodu rashodovati. Uz nova vozila smanjiće se troškovi za gorivo, ulje i slično, a ono što je najvažnije, njihovom nabavkom stvorene su sve pretpostavke da preduzeće može da funkcioniše kako treba, što se može vidjeti na novskim ulicama. Ovo preduzeće obavlja svoj posao na visokom nivou, svi operativci su na terenu, a to primjećuju i gosti i domaći, pa je ocjena za čistoću grada godinama unazad u porastu – istakao je predsjednik Katić tokom obilaska. On je ovom prilikom ponovo apelovao na neodgovorne građane koji se nesavjesno odnose i bacaju otpatke pored kontejnera i pojedine ugostitelje koji ostavljaju iskorišćeno ulje i kabasti otpad na šetalištu.

Prema riječima direktora preduzeća “Čistoća” Aleksandra Škobalja, novo višenamjensko vozilo je koštalo 180.000 eura i kupljeno je sredstvima preduzeća, u čijem posjedu je dosad bilo samo jedno ovakvo vozilo.

Foto Opština HN

– Vozilo posjeduje i granu za prikupljanje zelenog otpada, što je izuzetno važno jer imamo velike probleme na terenu zbog kabastog otpada. Vozilo je najsavremenije, posjeduje kamere, snimaće kretanja vozača i u dispečerskom centru će biti evidentirane sve nepravilnosti koje su do vozača ili do građana koji parkiraju vozila tako da ne možemo prići kontejnerskom mjestu i prikupiti otpad, a imamo prijave. Tako ćemo vidjeti ko je napravio problem – kazao je Škobalj i napomenuo da će vozilo “pokrivati” Igalo i Herceg Novi.

Kao što smo i obećali prije šest mjeseci iz naših kamiona više neće curiti ulje. Obnovili smo potpuno vozni park. Ove godine nabavili smo novih pet kamiona, a jedno smo dobili od prijateljskog grada Levangera, kazao je Škobalj i dodao da će novo vozilo odvoziti otpad iz uže gradske zone.

Najčitanije