17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Novski volonteri poklonili azilu u Dizdarici ćebad za pse i granule

Azil-Dizdarica

Azilu  na Dizdarici, hercegnovski volonteri  su pored niza donacija i učešća u akcijama uređenja kućica,  ovih dana donirali i ćebad za pse, što je  potvrda dobre saradnje doo Čistoće i NVO sektora.

Volonteri hercegnovskog azila  su  nabavili ukupno 300 ćebadi   za napuštene pse na Dizdarici. Fotografije  su objavili na svojoj FB stranici Beautiful animals.

– Ćebad su obezbijeđena  donacijama članova, koji žele sačuvati anonimnost, kazala je novinarima  predsjednica Volontera hercegnovskog azila Slađana Kovačević.

Kovačević  kaže da su tokom prošle godine uspjeli  da namaknu oko  4.000 eura za potrebe pasa u Azilu. Psi su ampulama dva puta tretirani protiv parazita. Volonteri su kupili  potrebna sredstva za higijenu pasa  i  preko 1.500 kg granula, koje zahvaljujući Peru Čelebiću, uvozniku Farmine,  nabavljaju po nižim cijenama.  Većina donatora žele sačuvati anonimnost. Ona je posebno istakla odličnu saradnju koju volonteri imaju sa rukovodstvom  doo Čistoća Herceg Novi koja upravlja Azilom.  Ukazala je da se akcijama udomljenja, traženja izgubljenih životinja, prikupljnja pomoći u hrani i drugim potrebama pobrinula  Jasna Čavić.

Pored nesavjesnih vlasnika, koji odbacuju svoje ljubimce i puštaju na ulicu, postoje i oni koji sa iskrenom željom pristupaju  Azilu i psima, pa nerijetko dolaze iz svih krajeva Crne Gore da usvoje psa. Direktor doo Čistoća Herceg Novi Vladimir Arsić je kazao da je protekle godine 50 pasa uspjelo naći topli dom.

Podsjećamo da kada je riječ o konkretnoj pomoći Azilu, Arsić je apelovao   da ona bude u hrani,ali i da je svaka druga pomoć dobrodošla. U Azilu se  nalazi 115 pasa. Ko želi da udomi psa u Azilu može naći ne samo mudre i lijepe mješance, već i njemačke ovčare, haskije, dobermane, staforde, zlatne retrivere i druge.

Izvor:Radio HN

Najčitanije