10 C
Kotor

Slušaj online radio

Novskim hotelijerima predstavljen program 54. Praznika mimoze

Foto Opština HN

Program 54. Praznika mimoze, koji će biti održan od 17. februara do 05. marta 2023. godine predstavljen je hotelijerima koji posluju na području opštine Herceg Novi. Sastanak održan juče u sali Skupštine opštine bio je prilika da se hotelijeri upoznaju sa bogatim programom, kao i da se nosiocima turističke ponude prezentuju mogućnosti za uključivanje u program i prilika da kreiraju atraktivne paket aranžmane u tom periodu.

Hotelijere su pozdravili predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević, koji su objasnili da se na kreiranju programa Praznika mimoze radi duže od tri mjeseca, te da je on u ovom trenutku zaokružen i vrlo brzo će biti saopšten javnosti.

„Saradnja i dobra komunikacija turističke privrede sa lokalnom upravom, kao i sa svim ustanovama koje su nosioci realizacije Praznika mimoze od najvećeg je značaja za uspjeh našeg festivala. Ove godine imamo sjajan program i očekujemo odličnu posjećenost. Tome će doprinijeti i marketinška kampanja koja je prilika za zajedničku promociju na međusobnu korist grada i turističke privrede“, kazao je predsjednik Opštine, Stevan Katić. On je pozvao hotelijere da pripreme paket aranžmane, kao i da daju svoje predloge i sugestije u vezi sa programom, kako bi doprinijeli da Praznik mimoze još jednom bude nešto o čemu će govoriti cijeli region.

„Drago mi je da ste se odazvali na ovaj poziv i nadam se dobroj saradnji. Mi kao lokalna uprava smo u vašoj i u službi ovog grada, a svi mi zajedno treba da budemo u službi turista koji dođu u Herceg Novi“, poručio je potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.

Program 54. Praznika mimoze predstavio je Damir Kokeza, koji je u okviru Direkcije festivala zadužen za koordinaciju marketinških aktivnosti. Objasnio je da je program koncipiran tako da centralna dešavanja budu organizovana vikendima, što je pogodno za kreiranje paket aranžmana, te pozvao hotelijere da kreiraju sopstvenu ponudu koja bi bila promovisana kroz kampanju Praznika mimoze.

U okviru 54. Praznika mimoze će tokom 16 dana biti organizovano više od 40 događaja, istakao je Kokeza. Poručio je da će manifestacija ostati vjerna tradiciji i zadržati sve događaje po kojima je prepoznatljiva, ali će i nekim novim programima nastojati da privuče mlađu publiku.

Na sastanak su pozvani svi hoteli na području Herceg Novog koji su otvoreni u zimskom dijelu godine. Pozivu su se odazvali: Institut Igalo, rizort Portonovi, hotel „One & Only“, hoteli „Lighthouse“, „Play“, „Azzuro“, „Ellena“, „Fiammanti“, garni hotel „Krušo“, agencija „Trend Travel“ i kompanija „Carine“ u okviru koje posluju hoteli „Kumbor“, „Park“ i „Delfin“.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Direkcije 54. Praznika mimoze iz Opštine Herceg Novi, Turističke organizacije Herceg Novi, Javne ustanove kulture „Herceg fest“ i NVO „Maškare“.

Kako je dogovoreno, u narednom periodu će biti nastavljena komunikacija sa hotelijerima, a u planu je  organizacija još jednog sastanka sa ciljem njihovog uključivanja u program Praznika mimoze, zajedničkog djelovanja i uspješnog predstavljanja ponude Herceg Novog na najznačajnijim emitivnim tržištima.

Najčitanije