13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Obilna kiša stvorila probleme u Herceg Novom

Foto RTHN

Obilne padavine tokom noći izazvale su poplave u Herceg Novom. Kako javlja RTV Herceg Novi od sinoć do osam sati jutros palo je 163 litra kiše na metar kvadratni, a obilne padavine prouzrokovale su izlivanje kanala i potoka pa su poplavljene javne površine, poslovni i privatni objekti.

Najkritičnije je bilo u Meljinama kod kružnog toka, zbog čega je tokom noći saobraćaj bio preusmjeren ulicom Braće Pedišić. Poplavljene su i neke podrumske prostorije iz kojih su pripadnici Službe zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi izbacili pumpama vodu.

Prema riječima komandira smjene Službe zaštite i spasavanja Vidaka Vukovića, najkritičnije je na području Meljina, gdje preti opasnost da se izlije potok Nemila.

Foto RTHN

-Pomažemo građanima, a i pomogli smo da se saniraju prostorije u privrednom objektu Štil na Toploj. Srećna okolnost je da su radnici sa mašinama Briva pomogli da ne dođe do većih posljedica.

Takođe, ekipa spasilaca je dežurna u Zelenici i prati tok Opačice. Došlo je i do izlivanja rijeke Sutorine u dijelu kod kuća Čeprnića i Rotkovića.

Kako su kazali iz Komunalne policije sinoć je oko ponoći onemogućen prolaz na kružnom toku iz pravca Bolnice Meljine, jer je usljed velikih padavina došlo do spiranja nasipa gdje se izvode radovi. Saobraćaj je tokom noći bio preusmjeren ulicom Braće Pedišića. Jutros su radnici Briva sanirali to i saobraćaj je pušten u 6,30.

Rijeka Sutorina – Foto RTHN

Zabilježen je i manji odron na putu Meljine-Sitnica, kod Toriona.

Raste nivo rijeke Sutorine pa su ugrožena plovila mještana.

Izvor:RTHN

Najčitanije