16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ocean Lava Montenegro 2018. u Kotoru 13.maja

Ocean Lava

U organizaciji Triatlon kluba Multisport akademija Mayer u Kotoru u nedjelju 13. maja 2018. sa početkom od 7 sati biće održano treće izdanje međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro, u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja svijeta.

Triatlon je veoma atraktivan olimpijski sport koji se sastoji iz tri discipline: plivanja, biciklizma i trčanja. U Crnoj Gori se od 2012. godine održavaju trke na kraćim distancama (sprint i olimpijski triatlon), a ovo je prva trka u istoriji Crne Gore u dugoj distanci ili kako se to popularno naziva „half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21km trčanja.

Osim učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija) do sada je potvrđeno učešće takmičara iz još tridesetak država, među kojima i takmičari iz Brazila, Portugala, Francuske, Njemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine, Grčke što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i kompletne države kao turističke i sportske destinacije.

Ocean Lava

S obzirom da će se sve discipline održati na izuzetno atraktivnim lokacijama: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale u Kotoru ova trka predstavlja svojevrsnu svjetsku ekskluzivu!

Drugo izdanje trke je ispratio i italijanski Sky Sport, koji je na svoja 4 kanala emitovao reportažu iz Kotora, pa je ova trka dobila više od 2h medijskog prostora na ovoj prestižnoj tv stanici!

Podsjećamo, kako je bilo na trci Ocean Lava Montenegro 2017.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije