15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Ocean Victory“ produžio boravak u Tivtu

Ocean Victory u Porto Montenegru
Ocean Victory u Porto Montenegru

Iako je u Porto Montenegru trebala ostati samo dvije nedjelje, najveća jahta koja je do sada uplovila u elitnu tivatsku marinu, impresivna „Ocean Victory“ duga čak 140 metara, produžila je svoj boravak u Tivtu gdje će ostati do 23.januara. Potvrdio je to za Boka News PR menadžer Porto Kontenegra Danilo Kalezić, istakavši da će na taj način, „Ocean Victory“ u njihovoj marini provesti skoro mjesec dana jer je ovaj impozantni brod koji spada među 10 najvećih jahti na svijetu, u Porto Montenegro uplovio 24.decembra.

„Ocean Victory“ je produžila svoj boravak kod nas, a kapetan nas je obavijestio da su i on i posada izuzetno zadovoljni sa uslovima i nivoom usluge u marini, kao i prirodnim ljepotama Boke i Crne Gore. Na tom brodu je preko 70 osoba i oni koriste svaki slobodni trenutak i lijepi dan da istražuju Crnu Goru i uživaju u njenim ljepotama, kako u Boki, tako i na sjeveru, pa su tako organizovano išli i na skijanje u Kolašin.“- istakao je Kalezić.

Ocean Victory
Ocean Victory

Jahta deplasmana preko 8 hiljada tona koja veličinom više podsjeća na manji kruzer pripada ruskom metalurškom oligarhu Viktoru Rašnjikovu, vlasniku čeličane Magnitogorsk. Rašnjikov je jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji i njegova imovina se procjenjuje na 2,8 milijardi dolara, a prije par mjeseci u Italiji je preuzeo svoju novosagrađenu jahtu “Ocean Victory.

Ocean Victory
Ocean Victory

Iako može ukrcati samo 12 gostiju, na „Ocean Victory“ se nalazi posada od čak 75 članova, a ovaj brod imao je i priliku da prvi „isproba“ najveći vez u tivatskoj marini – na novosagrađenom mulu 5 gdje se mogu vezati jahte duge čak i do 180 metara. Tokom boravka u Tivtu „Ocean Victory“ je u dva navrata na kraće isplovljavala iz marine, i usidrivši se u Tivatskom zalivu na oko milju od obale, izvodila helikopterske operacije tokom kojih je sa pramčane platforme jahte sa broda polijetao helikopter tipa EC-120 „colibri“.

Kalezić je dodao da je boravak „Ocean Victory“ na početku ove godine u Tivtu, odlična uvertira u glavnu nautičlku sezonu u kojoj Porto Montenegro stavlja naglasak baš na najveće brodove za uživanje – superjahte duge od 60 metara na više. Početkom juna, odnosno početkom jula ovdje će se održati dva izuzetno bitna događaja za svjetsku jahting industriju – manifestacije „Superyacht Rendezvous“, odnosno „Superyacht Owner`s Summit“ što se iz čuvenog Monte Karla ove godine sele u Crnu Goru.

Ocean Victory u Porto Montenegru
Ocean Victory u Porto Montenegru

„Prema do sada potvrdjenim najavama, imaćemo više od 60 učesnika oba ova događaja – top imena svjetske industrije superjahti koji će, što sa svojim brodovima, a što privatnim avionima ljeti doći u Tivat, vidjeti Porto Montenegro, Crnu Goru i upoznati se sa ovim dijelom mediteranske obale kao novom atraktivnom destinacijom za superjahte, ne samo u špicu sezone, već i tokom čitave godine kada ti brodovi ovdje mogu imati svoju matičnu luku.“- istakao je Kalezić.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije