9 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlaović: Sanacijom tvrđave Španjola nastavljamo sa realizacijom projekata ulaganja u kulturnu baštinu

Foto Opština HN

Sanacijom tvrđave Španjola, Ministarstvo kulture i medija će nastaviti sa realizacijom projekata ulaganja u kulturnu baštinu u cilju stvaranja uslova za održivu valorizaciju kulturnih dobara i razvoj kreativnih industrija, poručeno je na sastanku sa predsjednikom Opštine Herceg-Novi Stevanom Katićem.

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović kazala je da će u narednom periodu jedan od prioriteta saradnje biti i obezbjeđivanje sredstava za uspješnu realizaciju predviđenih aktivnosti i naglasila da MKM nastoji da koristi raspoložive međunarodne fondove za realizaciju ovakvih projekata.

“Raduje nas što je MKM u proteklom periodu bilo nosilac posla, te finansiralo i sufinansiralo projekte u oblasti zaštite i očuvanja kulturnih dobara koji se nalaze na teritoriji Opštine Herceg-Novi, a isti trend će se u narednom periodu sigurno nastaviti”, istakla je Vlaović.

Napomenula je da Ministarstvo kulture i medija prepoznaje u Herceg-Novom partnera, kako zbog tradicionalnih manifestacija i festivala, tako i zbog kulturnih vrijednosti koje dijele i promovišu.

Najčitanije