21 C
Kotor

Slušaj online radio

Od srijede 1. septembra pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mjera

Uprava za inspekcijske poslove

Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije, od 1. septembra će vršiti pојаčan nadzor poštovanja epidemioloških mjera – poštovanje гješenja samoizolaciji, kao i kontrolu postojanja lica odgovornih za provjeru jednog od Nacionalnog kovid sertifikata za ulazak u unutrašnjost ugostiteljskog objekta.

To je zaključak koji su danas na sastanku donijeli predstavnici Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije i Vojske Crne Gore. Povod sastankа је јedna od sugestija sa jučerašnje sjednice Vlade koja je predložila bolju saradnju tih organa u kontrolisanju poštovanja epidemioloških mjeга koje su na snazi, kao i adekvatno postupanje prilikom sprovođenja kaznene politike.

Sasatanku je između ostalih, prisustvovao i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

“Svi prisutni su se saglasili da je potrebno da se, uz prisustvo predstavnika Ministarstva zdravlja, delegiraju kompetentni i ljudi sa iskustvom ispred svakog organa, koji bi zajedno činili radno tijelo za analizu, koordinaciju, zajedničke aktivnosti i procjenu opeгativnog okvira prilikom sprovođenja donijetih mjera, prema zasebnim, jasno utvrđenim nadležnostima, a koje tijelo bi bilo formirano aktom Vlade Crne Gore “, navodi se u saopštenju.

Izvor:CdM

Najčitanije