21 C
Kotor

Slušaj online radio

Odbor direktora protiv prodaje Hotelske grupe Budvanska rivijera

Budvanska rivijera

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva (Društvo) jednoglasno je protiv prodaje Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

To je dio Mišljenja koje je Odbor direktora, kao organ upravljanja, danas objavio povodom dostavljenog Prospekta MKG Properties za preuzimanje akcija Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva.

Odbor direktora je stava da Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ treba da ostane u većinskom državnom vlasništvu.

U Mišljenju se navodi da u uslovima postkovid poslovanja, geopolitičke situacije i kretanja na turističkom tržištu MKG Properties neće u bitnom unaprijediti poslovanje “Budvanske rivijere”, budući da je u normalnim poslovnim okolnostima HG „Budvanska rivijera“ najuspješnija hotelska grupa u Crnoj Gori, sa tendencijom da u narednim godinama, uz postojeća i planirana investiciona ulaganja, odgovorno korporativno upravljanje i rast profitabilnosti to i ostane, kao prepoznatljiv crnogorski turistički brend.

“Takođe, Odbor direktora je stava da MKG Properties neće u bitnom unaprijediti politiku zapošljavanja i radnopravni status zaposlenih budući da HG „Budvanska rivijera“, kao privredno društvo u većinskom vlasništvu Države, kvalitetno i odgovorno vodi politiku zapošljavanja sa tendencijom da nastavi da se na upražnjena radna mjesta zapošljavaju najstručniji kadrovi, uz postojanje kvalitetne socijalne politike za zaposlene i njihov radnopravni status”, navodi se u saopštenju.

Protiv prodaje HG “Budvanska rivijera” su predsjednik Odbora direktora Mijomir Pejović i članice Ivana Đurović i Sonja Kuljača.

U saopštenju se navodi da članovi Odbora Jovan Purar i Vladimir Sekulić nisu imali pravo učestvovanja u sačinjavanju Mišljenja jer se smatraju direktnim učesnicima u smislu čl. 29 stav 2 i 3 Zakona o preuzimanju akcionarskih društava.

U aprilu su odlukom Skupštine akcionara Društva, u novi Odbor direktora imenovani Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, Vladimir Sekulić, ispred AIK banke i Jovan Purar kao predstavnik Tandexon limited.

Najčitanije