17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Prčanj – Zbor građana 24. juna zbog prekategorizacije plaže na Markovom rtu

Markov rt plaža – foto Boka News

Plaža Markov rt bila je „Javno porodično kupalište“, ove godine Morsko dobro, postupajući po zahtjevu hotela, promijenilo je režim korištenja plaže iz „javnog“ u „hotelsko kupalište“.

Zbog građana, povodom razmatranja zahtjeva grupe mještana da se plaži vrati status “javni” biće održan u petak 24. juna sa početkom u 19 sati u Domu slobode na Prčanju.

Iz MZ Prčanj pozvali su predstavnike Opštine Kotor, Javnog preduzeća Morsko Dobro i zainteresovane mještane/ke da uzmu učešće”.

Markov rt

Podsjetimo građani su nedavno organizovali on line potpisivanje peticije pod nazivom Sačuvajmo plažu Markov rt koja do danas ima blizu 600 potpisnika.

Markov rt plaža – foto Boka News prihrana plaže

Plaža Markov rt do ove godine bila je “Javno porodično kupalište” dostupno svima. Po zakonu su svi imali pravo da koriste 50 odsto plaže, oslobođene od plažnog mobilijara, ležaljki, suncobrana i baldahina. Ove godine Morsko dobro, postupajući po zahtjevu hotela, promijenilo je režim korištenja plaže iz “javnog” u “hotelsko kupalište”. To podrazumjeva da je građanima i turistima onemogućen pristup plaži, izričito djeci, jer je ovo hotel 18+. Smatramo da je ova odluka MD nezakonita i da je treba osporiti, poručuju mještani Prčanja.

Najčitanije