24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Odbornici usvojili Odluku o saradnji i bratimljenju Herceg Novog i Trebinja

H. Novi i Trebinje – foto Boka News

Odbornici SO Herceg Novi jednoglasno su na današnjoj sjednici usvojili su Predlog Odluke o uspostavljanju saradnje i bratimljenju između Opštine Herceg Novi i Grada Trebinja.

Potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur je u uvodnoj riječi istakao da je Odluka o bratimljenju proistekla iz odnosa građana Herceg Novog i Trebinja koji se prenio na gradske uprave, a onda i na razne oblasti, međunarodnu saradnju, sport, kulturu i turizam, a u perspektivi će se prenijeti i na vodoprivredu, odnosno povezivanje Trebinja i Herceg Novog novim vodovodom.

Kako se navodi u usvojenoj Odluci o bratimljenju, Opština Herceg Novi i Grad Trebinje na principima izražene volje, međusobnog uvažavanja i obostranih interesa njihovih građana, uspostavljaju saradnju i bratime se u cilju unapređenja privredne, ekonomske, socijalne i kulturne saradnje. Saradnja Opštine Herceg Novi i Grada Trebinja zasnivaće se na razvoju i unapređenju iskustava u demokratskom funkcionisanju lokalne uprave, razmjeni informacija i razvoju komplementarnih djelatnosti od obostranog značaja kroz neposredne kontakte privrednih organizacija, privrednika, vaspitno – obrazovnih ustanova, zdravstvenih ustanova, kulturnih institucija, društvenih i sportskih organizacija, udruženja i građana, a ostvarivaće se zaključivanjem posebnih sporazuma kojima će se konkretizovati oblici saradnje i realizacija dogovorenih projekata.

Dana 14.06.2023. godine, Skupština Grada Trebinja je donijela Odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Trebinja i Opštine Herceg Novi. Ovom odlukom data je saglasnost gradonačelniku Grada Trebinja, Mirku Ćuriću, da potpiše Sporazum o saradnji i bratimljenju između Grada Trebinja i Opštine Herceg Novi.

Najčitanije