20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Odlična predsezona u hotelima kompanije Carine – U planu još jedan kompleks u Đenovićima

Hotel Kumbor – biće otvoren 10. aprila (Foto: eKapija)

Hoteli Park i Delfin, koji posluju u okviru kompanije Carine bilježe odličnu popunjenost u predsezoni. Riječ je o inostranim gostima koje očekuju i u postsezoni.

Hotel Park je otvoren krajem februara, a popunjen je od 80% kapaciteta, što je u ovom trenutku odlično, ocjenio je vlasnik kompanije Čedo Popović, koji ističe da sve ide po planu.

– Gosti u Parku su Njemci, Englezi i Francuzi. Riječ je o starijoj klijenteli koja će dolaziti u post i predsezoni. Očekujemo ih i sredinom oktobra, a dolaziće do 10. decembra. Hotel Delfin bilježi takođe popunjenost 80%. Ovaj period predsezone je za nas vrlo dobar. Hotel Kumbor otvaramo 10. aprila – najavljuje Popović.

Kada je riječ o najavama za sezonu, kompanija je u stalnom kontaktu sa stalnim turuperatorima. Popović ističe da će se situacija u Ukrajini odraziti na sezonu, ali moraju biti optimisti.

– Kao što je svakoga poremetila, situacija u Ukrajini sigurno će se odraziti na sezonu u Crnoj Gori, ali će vjerovatno dolaziti gosti iz regiona. U narednim danima znaćemo i šta će se događati kada je riječ o zapadnom tržištu, jer od njih dobijamo upute. Moramo biti optimisti. Ni prošle godine nismo očekivali dobru posjećenost, pa se desila – kazao je on.

Popović ističe da je ove godine zadovoljan radnom snagom i da u njegovoj kompaniji radi oko 150 zaposlenih iz Herceg Novog.

– Riječ je o izuzetno dobrim kadrovima. Ponudili smo dobre uslove i kada ne budemo radili svi ti ljudi primaće 450 eura. Mislim da se treba bazirati na domaću radnu snagu i školstvo i obrazovanje upodobiti potrebama – smatra Popović.

U planu je, kako je kazao, i izgradnja još jednog kompleksa u Đenoviću, ali ističe da je za to neophodna izmjena PUP koji se radi na nivou Herceg Novog.

Najčitanije