13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Odlični rezultati nautičke sezone u Porto Montenegru

Porto Montenegro marina

Marina Porto Montenegro je u 2019. godini,  zabilježila najbolju sezonu do sada, što po godišnjoj i mjesečnoj popunjenosti, broju dolazaka i uplovljavanja jahti, tako i po kvalitetu korisničkog servisa i veoma bogatom kalendaru događaja za članove posada, koji su bili rekordno posjećeni.

Saopšteno je to danas iz Porto Montenegra uz napomenu da je godišnja popunjenost marine na rekordnom nivou i 13.5% je veća nego prošle godine, dok je prosječna mjesečna popunjenost marine čak 16.3% bolja.

Četrnaest odsto je veća u odnosu na lani popunjenost marine u kategoriji jahti dužine preko 30 metara, što je dokaz da je Porto Montenegro, omiljena destinacija za superjahte, dok je prosječan vremenski period zadržavanja jahti za čitavih 61% duži nego prošle godine.

“U 2019. godini, do sada, Porto Montenegro je imao preko 2.000 dolazaka jahti sa ukupno preko 8 hiljada uplovljavanja. Do ovog rezultata smo došli strateškim formiranjem ponuda u cilju da odgovorimo potrebama naših klijenata čije povjerenje u našu marinu evidendno jača iz godine u godinu. Veliko postignuće je da smo ovog ljeta bili domaćini nekoliko giga jahti koje se nalaze u top 10 na svijetu po dužini, počev od Azzam-a (180m), Eclipse (164m), YAS-a  (141m), pa do i najveće jedrilice na svijetu “Sailing Yacht A” od impozantnih 143 metra dužine.”-,istakao je marina analitičar u Porto Montenegru, Lazar Bakić.

Demografija klijenata je, manje više ista kao i prošle godine, koju u kategoriji jahti ispod 30 metara dominantno čine gosti iz Velike Britanije, Rusije, Njemačke, Crne Gore, Srbije, Malte, Ukraine, Italije ali i SAD-a i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kada su u pitanju superjahte, gosti, takođe, dolaze iz Veliku Britanije, Crne Gore, ali i Kajmanskih Ostrva, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Poljske, Turske kao i sa drugih kontinenata.

“Timovi marine, marketinga i prodaje ulažu velike napore da za Porto Montenegro zna svaki vlasnik i kapetan broda na svijetu, stoga smo posjetioci svjetskih nautičkih sajmova i konferencija poput onih u Monaku, Kanu, Dizeldorfu, Sauthemptonu, Dubai-u i ostalih. Pažljivo pratimo nove tržišne trendove, analiziramo kretanja jahti i kao njihovu godišnju proizvodnju iz poznatih brodogradilišta, koja nam je dokaz da tržište raste a tražnja za vezovima za superjahte iz godine u godinu je sve veća.” – zaključio je Bakić.

Izvor:S.L

Najčitanije