21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Radović: Sezona sve duža, ponudu učiniti još boljom…

Kotor – foto Boka News

„Ukupno pedesetdevet odsto svih izletnika koji su ove godine posjetili naš grad su oni koji su ujedno prvi put došli u Crnu Goru i veoma nas raduje što su im utisci dominantno pozitivni” – kazala je za Radio Kotor direktorica Turističke organizacije Ana Nives Radović.

Kako navodi, zamjerki posjetilaca Kotora ima ali ih je sve manje.

Činjenica je i da, kako ističe, predstavnici kompletne turističke privrede dobro sarađuju i imaju zajedničku namjeru da ponudu učine još boljom.

Turisti koji su u proteklom periodu anketirani imali su, navodi, zamjerke na račun autobuskih linija i cijena taksi prevoza.

„Smatraju da nema dovoljno linija gradskog prevoza ali i da su cijene ovih usluga visoke, a zamijerali su i na, po njihovom iskustvu, visoke cijene taksi prevoza i to su ključne primjedbe” – kaže Radović. Bilo je, navodi, i pojedinačnih slučajeva koji su se odnosile na zamjerke na račun neljubaznosti osoblja u određenim ugostiteljskim objektima ili recimo prevara na račun obračuna cijena porudžbina.

„ Svaku takvu situaciju smo u što kraćem roku gledali da saopštimo vlasnicima objekata na čiji račun su pritužbe iznešene i proslijedimo dokaze ukoliko su ih turisti priložili. Dakle, namjera je da odmah rješevamo probleme, pa i one sporadične ili pojedinačne” – kaže Radović i ističe dobru saradnju sa privatnim sektorom.

Ana Nives Radović

„To su hotelijeri, ugostitelji, agencije, turistički vodiči sa kojima zaista imamo dobru saradnju. Na zajedničkom smo zadatku jer je činjenica da ni grad ni država ne mogu uraditi ništa ukoliko turistička privreda sama ne kreira kvalitetnu ponudu za turiste. Suština je da je razočaranja od strane turista ove godine bilo mnogo manje nego što je to bio slučaj prethodne godine, a izražena je tendencija da se postojeća ponuda još više unaprijedi i to je ono što je posebno važno” – istakla je Radović.

Ona očekuje značajan broj izletnika u oktobru i dužu postsezonu, na što, kako navodi, ukazuju i podaci hotelijera i izdavaoca privatnog smještaja odnosno najave dolazaka turista.

“U ovom dijelu godine sve je više posjeta, a jedan od razloga je svakako temperatura vazduha koja više pogoduje šetnji i obilasku grada. Po broju ostvarenih noćenja još sredinom septembra u Kotoru smo ostvarili ukupan broj noćenja iz prethodne godine, a to se dogodilo zahvljujući dobroj predsezoni. Veliki broj izletnika koji su prošle godine posjetili Kotor, ove godine se vratio jer je njihova želja bila da više dana provedu u našem gradu tako da je i broj noćenja porastao. Ukoliko po njenom završetku, ovogodišnji pokazatelji u postsezoni budu na nivou onih koje smo imali u predsezoni, mogli bismo ubuduće govoriti da je udardni dio sezone u Kotoru ne samo od juna do septembra već cijeli period od maja do oktobra” – zaključila je Radović.

Najčitanije