23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan 2. Međunarodni ljetni karneval u Tivtu

2. Međunarodni ljetni karneval održan je u subotu  Tivtu defileom maski ulicama grada. Defile maštovito urađenih maski sa oko 500 učesnika ispratio je veliki broj Tivćana i turista, koji su pozdravili karnevalske grupe iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije,  BiH, Italije, Brazila…

Karneval je proglasio otvorenim Lars Angel predsjednik Internacionalnog borda Federaciuje evropskih karnevalskih gradova.

Nakon predstavljanja karnevalskih grupa nastupile su atraktivne Brazilke, a nakon njih goste na Pinama zabavljala je Goca Tržan.

Karnevalu su prisustvovali predstavnici Federacije evropskih internacionalnih karnevalskih gradova, kao i predstavnici FEKA iz Ukrajine, Francuske, princ i princeza karnevala iz najstarijeg njemačkog karnevalskog  grada Trira, predstavnici FEKA Holandije, FEKA Crne Gore, Srbije, BiH i brojni drugi članovi federacije.

Karneval Tivat 2019.

Menadžer karnevala, Goran Božović zahvalio se publici, građanima koji su ih podržali, sponzorima, ali posebno članovima NVO Maškarade koji su uradili veliki posao potpuno volonterski, bez naknade.

Karneval Tivat 2019.

Kraljica Drugog međunarodnog karnevala je Martina Božinović, aktuelna mis turizma Crne Gore, studentkinja koja je na karnevalu nosila odoru kraljice Teute iz prve grupne maske NVU „Maškarade“.

Karneval se nastavlja danas Dječijim karnevalom od 18 sati na Pinama.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije