32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Maštovito ukrašene “bube” prodefilovale Tivtom – foto

Tivtom je u subotu prodefilovalo pedesetak automobila “Folksvagen” starijih od 30 godina, među kojima je najviše bilo legendarnih “buba” i “bulija”- folksvagenovih transportera T1 i T 2 generacije.

Maštovito ukrašeni automobili u duhu Drugog međunarodnog karnevala koji se večeras održava u Tivtu, i sami nose “maske” – oči u različitim odražajima raspoloženja na šoferšajbnama, trepavice na svojim okruglim farovima, raznobojne trake na retrovizorima i antenama….

Pored buba i bulija T 1 i T 2, na Pinima u Tivtu su izloženi i bagiji na bazi bube, tzv. “kubelwagen typ 2”, te nekoliko golfova jedinica i nesto mlađih VW transportera Tip 3 i 4.

Najstariji izloženi auto je “buba” iz 1961, a na Pinima je i jedan izuzetno rijetki primjerak “Folksvagenove” limuzine K70 iz 1973.

Bube prodefilovale Tivtom

Na susrete vlasnika “Folksvagen” oldtajmera u Tivat došlo je oko 150 ljubitelja tih automobila iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

Izloženi oldtajmeri među kojima ima izvanredno restautiranih, ali i primjeraka u originalnom fabričkom stanju kao i modifikovanih vozila koja odražavaju duh i maštovitost svojih vlasnika, izavali su veliko interesovanje i oduševljenje među Tivćanima i brojnim stranim turistima.

Najčitanije