15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan Festival zabavne mediteranske pop glazbe  – “Glas Boke 2023“

Glas Boke 2023 – foto Anet Marović

U sklopu Kotorskih novembarskih fešti, sinoć je u kotorskom Kulturnom centru „Nikola Đurković“ održano takmičenje mladih pjevača u okviru  Festivala zabavne mediteranske pop glazbe  – „Glas Boke 2023“. To je nastavak jedne lijepe tradicije koja je počela šesdesetih godina prošlog vijeka.

U takmičarskom djelu programa nastupilo je deset takmičarki, iz Kotora, Tivta, Budve i Perasta, uglavnom učenice srednjih  muzičkh škola iz Kotora i Tivta.

U revijalnom dijelu takmičenja nastupili su muzičari Slaby Milivoj, Bokan Dragana, Deković Doris i Travar Milica, a publiku je nasmijao do suza poznati kotorski humorista  Dragan Buki Buzdovan.

Glas Boke 2023 – foto Anet Marović

Žiri u sastavu: Matjević Bruna, Krivokapić Dejan, Dulović  Marina i direktorica kulturnog centra Radulović Radmila – Beća, nije imao nimalo lak zadatak.

Sasvim zasluženo prvu nagradu osvojila je Dora Štampić, drugu nagradu Tijana Nikolić a treću su  podjelile dvije takmičarke  Valentina Nikolić i Radulović Vjera.

Dora Štampić – – foto Anet Marović

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Radović Milica.

Program je vodila Dolores Fabian, a muzičare je pratio bend „Parapet“.

Pokrovitelji manifestacije su bili: Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Turistička organizacija Kotor, a organizator je Hrvatska kulturna udruga „Stađuni od kulture“.

/Anet Marović/

Najčitanije