23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan okrugli sto na temu „Organizacija priobalnog pomorskog saobraćaja i način organizacije vezova“

okrugli pomorski saobraća

U organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u Budvi je danas održan okrugli sto pod nazivom Organizacija priobalnog pomorskog saobraćaja i način organizacije vezova “.

Cilj okruglog stola bio je razmatranje pitanja od važnosti za odvijanje linijskog pomorskog saobraćaja u Crnoj Gori i definisanje adekvatanog načina organizacije davanja na korišćenje.

Uvodne prezentacije održali su predstavnici Službe za upravljanje lukama od lokalnog značaja i pomorstvo iz JP za upravljanje morskim dobrom Tina Tičić i Irena Maslovar, dok su iskustva iz domena priobalnog saobraćaja u Republici Hrvatskoj predstavili  profesori sa Fakulteta za pomorstvo iz Splita, Ranka Petrinović i Nikola Mandić, a potom i direktorica Agencije za obalni linijski promet u Splitu, Paula Vidović.

Na današenjem okruglom stolu učestvovali su i predstavnici Udruženja brodara Crne Gore koji su svojim praktičnim iskustvom ukazali na način odvijanja priobalnog sobraćaja na crnogorskom primorju. Pored predstavnika relevatnih državnih i lokalnih institucija u Crnoj Gori koje se bave pitanjima priobalnog saobraćaja, prezentaciji su prisustvovali zainteresovani građani koji se bave lokalnim ribarstvom.

Nakon razmjene iskustava i diskusija, zaključeno je da djelatnost prevoza turista/putnika u priobalnom pomorskom saobraćaju u Crnoj Gori, treba u prvom redu unaprijediti kroz uspostavljanje regulatornog i organizacionog okvira.

Najčitanije