21 C
Kotor

Slušaj online radio

Okrugli sto i izložba umjetničke fotografije -“Gumna budvanskog kraja

gumno

Narodna biblioteka Budve i NVO „Talas“ Budva, organizuju okrugli sto na temu „Gumna budvanskog kraja – mjesta sastajališta i odluka“, kao i izložbu umjetničke fotografije „Gumna na području opštine Budva“ u četvrtak, 12. decembra u holu Akademije znanja u Budvi, sa početkom u 18 sati.

Učesnici okrugolog stola su etnolog i savjetnik Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore Tanja Vujović, prof. Zorica Joksimović i umjetnica Ekaterina Burakova Šćekić koja je ujedno i autorka izložbe. Moderatorka programa je Stanka Stanojević.

U organizaciji Narodne biblioteke Budva i NVO Talas, u cilju očuvanja i afirmacije narodnog predanja i tradicije budvanskog kraja, u novembru je u Biblioteci pokrenuta radionica kreativnog pisanja na temu “Gumno – izvor narodnog govora budvanskog kraja”.

Radionice, namijenjene učenicima osnovnih škola, vodila je prof. Zorica Joksimović, a polaznici radionica će na večeri posvećenoj gumnima budvanskog kraja kao mjestima sastajališta i odluka, čitati publici svoje radove.

Najčitanije