20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan plesni spektakl – preko 750 učesnika na III Mimosa dance festivalu (FOTO)

Preko 750 učesnika iz naše i država regiona nastupilo je juče na III Mimosa dance festivalu u Dvorani Park, internacionalnom takmičenju u skolu 55. Praznika mimoze čiji je domaćin i organizator KSC Diano, uz podršku Opštine Herceg Novi, JUK Herceg fest i gradske Turističke organizacije.

Čak 12 sati trajala je magija plesa u kojoj su svoj talenat i umjeće pokazali plesači različitih uzrasnih kategorija i plesnih pravaca, a deset najboljih, po ocjeni žirija, nastupilo je na Gala večeri.

Festival je otvorio predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović i poželio učesnicima i gostima dobrodošlicu u grad koji je jedinstven po mnogo čemu – mediteranskom duhu, bogatoj tradiciji, istoriji, kulturi, sportu, plesu i muzici…

„Kao i prethodnih godina, Mimosa danse festival je i ovog puta okupio više stotina učesnika, od početka ima međunarodni karakter, a mislim da je najvažnije od svega to što je festival prijateljstva i dobre zabave. Herceg Novi je već navikao da ga Kulturno sportski centar Diano obraduje nagradama sa svjetskih plesnih podijuma, da nas okuplja na izuzetnim koncertima tokom godine ovdje u Dvorani Park, a ovaj festival je već treću godinu korak više ka profesionalizmu, ali i promociji Herceg Novog”, kazao je Otović i zahvalio organizatorima na plesnom spektaklu.

Na Gala večeri nastupilo je deset najboljih, a nagrade je uručio potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur.

Mimosa dance festival

Prvo mjesto, novčanu nagradu od 500 eura i pehar Mimoza dance festivala osvojila je koreografija „King of Broadway” – City Jazz iz Banjaluke. Za nijansu iza njih, na drugom mjestu su članice KSC Diano iz Herceg Novog sa koreografijom „Čekajući Godoa”, koje su nagrađene sa 300 eura, dok je treće mjesto i novčanu nagradu od 200 eura osvojila je koreografija „Sun” Art Centra iz Beograda.

Dodijeljene su i specijalne nagrade Art Centra iz Beograda – učešće na festivalu u organizaciji Art Centra u Beogradu u junu ove godine osvojio je KSC Diano sa koreografijom „Feeling good”, dok e na festival u Španiji, početkom jula ove godine putovati City Jazz iz Banja Luke sa koreografijom „Trebaš li me”.

Direktorica KSC Diana – Antonija Novoselac, koja godinama sa svojim klubom definiše plesnu scenu u Crnoj Gori i regionu, zajedno sa Jovicom Nikolićem iz Udruženja umjetnika i stvaralaca Crne Gore, nose glavne zasluge za to što se svakim novim održavanjem, ovaj festival internacionalnog statusa izdiže na jedan novi nivo.

Stručni žiri takmičarskog dijela III Mimosa dance festivala činili su Miloš Rabrenovića (Crna Gora – WDSF sudija A ranga), Jelena Dudić (Crna Gora – WADF sudija), Vojin Zarić (Crna Gora – WADF sudija), Tanja Dukić – Čičić (BiH – internacionalni IDO sudija za balet, džez i moderni šoudens), Ivana Ilić vlasnica beogradskog Baletskog studija „Art centar“, Ana Genzić baletski pedagog iz Hrvatske, Ivana Hadžihasanović baletski pedagog iz Bosne i Hercegovine, Tamara Gjurčinovska baletski pedagog iz Makedonije, Željka Banović predsjednica Saveza Mažoretkinja i Pom pon timova Hrvatske i Jasmina Rešetar vlasnica plesnog studija „Alisa“ iz Kotora.

Najčitanije