25 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival plesa i trka karića za vikend

Trka karića – Karotrc 2018

Festival plesa “Mimosa dance festival” i atraktivna trka karića “Karotrc 2023” održaće se ovog vikenda u Herceg Novom, saopšteno je iz te Opštine. Kako je precizirano, uvertira za ovaj festival koji počinje u subotu je “Veče plesa” koje će večeras od 20 sati biti održano u Gradskoj kafani.

Ovaj festival, kako navode, prošle godine je postavio čvrste temelje ozbiljnom organizacijom, priznatim sudijama i modernim pristupom takmičenju, pa se i ove godine veliki broj klubova prijavio da učestvuje.

“U drugom izdanju festivala čiji organizator je novski Kulturno-sportski centar “Diano” publika će imati priliku da uživa u 82 koreografije, u izvođenju 15 klubova. Otvaranje je zakazano za subotu, 11. marta, u dvorani “Park” , sa početkom u 10 sati”, precizirano je u saopštenju.

Na završnoj, gala večeri, koja je zakazana istog dana od 20.30 sati u dvorani “Park”, biće izvedeno 10 najboljih koreografija, od kojih za tri biti dodijeljene nagrade.

“Takmičare će ocijenjivati nacionalni i internacionalni žiri, predvođen jednim od najvećih regionalnih imena, Vlatkom Pavlevskim iz Sjeverne Makedonije, a u čijem sastavu u su Avletina Kapusta, Tanja Čolević, Jasmina Rešetar, Nevena Dragnić, Anea Genzić, Tanja Dukić Cičić i Kristijan Bogdanović”, navode u saopštenju.

„Karotrc“ 54. Praznika mimoze, koji je odložen zbog kiše, biće održan u centru Herceg Novog u nedjelju, 12. marta.

“Prijavljene su 143 ekipe vozača iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rusije, koji će pokušati da za što kraće vrijeme na svojim karićima pređu stazu dugu 700 metara od nekadašnjeg hotela „Rudnik“ do gradske luke Škver. Start ove atraktivne i izazovne trke zakazan je za 12 sati, a prethodiće mu lična prijava takmičara, tehnički pregledi ispravnosti karića i provjera zaštitne opreme od 09.30 sati, kao i probna trka u 11 sati”, navodi se u saopštenju.

Mimosa Dance Festival 2022

Ceremonija dodjele nagrada biće upriličena na Škveru od 15 sati, a, uz najbrže, priznanja idu i za najsporijeg, najatraktivniju vožnju, najstarijeg takmičara, najkreativnije osmišljen karić.

“Trka karića je prva trka takve vrste u Crnoj Gori, a i ove godine je organizuje NVO „Maškare“ u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, uz podršku JUK „Herceg-fest“ i Turističke organizacije Herceg Novi, a u okviru programa Praznika mimoze”, piše u saopštenju.

Održavanje dječje Cvjetne povorke 54. Praznika mimoze, koja je odložena zbog najavljenog lošeg vremena, planirano je za narednu subotu, 18. marta.

“Ukoliko vremenski uslovi dozvole, grupe kostimiranih mališana iz novskih vrtića, sve četiri osnovne škole i Dječijeg doma „Mladost“ prodefilovaće trasom od platoa ispred Opštine Herceg Novi do Trga Nikole Đurkovića, gdje će se predstaviti plesnim tačkama. Organizator ovog programa je Opština Herceg Novi – Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, uz podršku Javne ustanove kulture “Herceg-fest” i Turističke organizacije Herceg Novi”, zaključeno je u saopštenju.

Projekat su podržali Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture “Herceg-fest” i Gradska kafana.

Najčitanije