12 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan prvi porodični akvatlon u uvali Trašte

Pobjednici prvog Luštica Bay porodičnog akvatlona održan u zalivu Trašte, u akvatorijumu marine Luštica Bay, su Jelena Tomašević i Luka Ćupić. Učestvovalo je 132 takmičara od čega 79 mališana.

Drugo i treće mjesto u kategoriji žena zauzele su Nora Jeftić i Milica Leković, odnosno Dragan Jovanović i Miloš Komnenić u kategoriji za muškarce. Oni su nagrađeni medaljama i diplomama a Tomaševićeva i Ćupić uz to I peharima.

Sve djevojčice i dječaci, učesnici trke, dobili su, na opštu radost, “finišer medalje”, za trud i napor da završe trku.

Odrasli su se takmičili u disciplinama 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, odnosno u plivanju na 1000 metara i pet km trčanja. Koncept i organizacija Akvatlona osmišljeni su u saradnji sa Igorom Majerom, kreatorom renomirane međunarodne triatlon trke Ocean Lava koja se svake godine organizuje u Boki kotorskoj.

Porodični akvatlon, multisportsko nadmetanje, kao kombinacija plivanja i trčanja, bilo je osmišljeno u pet kategorija kako bi svi članovi porodice mogli da učestvuju. Zabavno nadmetanje bilo je organizovano u kategorijama za djecu od dvije do pet, od šest do 11 i od 12 do 17 godina, kao i za odrasle 18+ u dvije kategorije.

Najmlađi, djeca od dvije do pet godina nadmetali su se u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke, djeca uzrasta od šest do 11 godina su se oprobali u plivanju na 100 metara i pola kilometra trčanja, dok su učesnici starosti od 12 – 17 godina za zadatak imali da plivaju 200 odnosno trče 1200 metara.

Učesnici su izrazili zadovoljstvo odličnom organizacijom i izvanrednom fer-plej atmosferom.  Porodični akvatlon će se i u narednom periodu sigurno naći u kalendaru događaja u Luštici Bay.

Najčitanije