20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana “Njeguška trpeza” (VIDEO)

Tadiocionalna manifestacija “Njeguška trpeza” odrđžana je u subotu na Njegušima, gdje su gosti iz raznih krajeva Crne Gore, zatim posjetioci iz Njemačke, Engleske, Ukrajine, Češke, Slovačke i Turske besplatno degustirali specijalitete ovog kraja – pršutu, sir i kobasicu.

Hrane i pića bilo je u izobilju, priređen je i bogat kulturno-zabavni program, a sudeći po anketi RTV Cetinje, gosti su bili izuzetno zadovoljni.

Osim posjetilaca, zadovoljni su bili i organizatori. Direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje, Nikola Jablan u izjavi za naš medij ističe da ga raduje veliki broj posjetilaca, te da je ove godine napravljena dodtna promocija ovog kraja, podsjetivši da je ambijent mnogo ljepši nakon rekonstrukcije trga na Njegušima.

U sklopu manifestacije “Njeguška trpeza”, nastupili su guslar i diplar Stevan Čavor, Kulturno-umjetničko društvo “Njegoš”, pjevač i kompozitor crnogorske muzike Igor Đurović, a u večernjim satima nastupio je Forte bend.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, Udruženje njeguških specijaliteta i Prijestonice Cetinje.

Najčitanije