7 C
Kotor

Slušaj online radio

ODT Cetinje formiralo predmet povodom izgradnje žičare Kotor-Lovćen

Žičara Kotor – Lovćen – foto Roko Stjepčević Boka News

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo je predmet u vezi sa izgradnjom žičare Kotor-Lovćen i u toku je prikupljanje dokaza, potvrđeno je za Radio Cetinje.

Na institucionalni odgovor čekaju mještani Njeguša koji mjesecima tvrde da je NP Lovćen u problemu zbog žičare.

Svi smo svjesni da je to ozbiljna devastacija koja će vjekovima da osakati Lovćen i nikada ga neće vratiti na ono što je nekad bio. Mi smo mještani ovdje godinama vodili računa da ne napravimo devastaciju koja bi mogla da poremeti razvoj Lovćena – kazao je mještanin Dragan Čavor.

Mještani poručuju da nijesu protiv izgradnje žičare, ali su ogorčeni jer su nadležne upozoravali da se Lovćen devastira. Tada im je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koja dolazi iz partije koja se deklariše kao zelena, poručio da se ne plaše projekata.

Ovakvi projekti postoje u svim razvijenim zemljama svijeta. Žičara mora da se napaja na električnu energiju i ne vidim tu nikakav problem. Mislim da će sama vrijednost Nacionalnog parka samo da poraste nakon što se žičara stavi u pognon. Vjerujem da će i mještanima donijeti ogromne benefite u ekonomskom smislu – rekao je ranije Abazović.

Žičara Kotor-Lovćen počela je da radi 14. avgusta, iako je u prvobitni plan bio 13. jul. Zvaničnici su tvrdili da je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu za promociju Crne Gore i da je otvaranje žičare ostvaren san mnogih generacija.

Najčitanije