21 C
Kotor

Slušaj online radio

Komunalno Kotor započelo modernizaciju i unifikaciju voznog parka

Foto CG News

Kupovinom dva specijalna vozila za odvoz otpada i kamiona sa dizalicom, Komunalno Kotor DOO je započelo modernizaciju i unifikaciju voznog parka u cilju kvalitetnijeg i efikasnijeg obavljanja osnovne djelatnosti, a time i temeljnijeg očuvanja životnog prostora Kotora. Vrijednost vozila, koja će od  danas biti u upotrebi, iznosi 568.637 eura (sa PDV-om), a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Opštine Kotor.

Vozila su stigala u period godine koji je izuzetno zahtjevan sa stanoviša održavanja gradske čistoće i predstavljaće značajno rasterećenje s obzirom na pritisak koji je postojao zbog gotovo svakodnevnih urgentnih servisnih intervencija i visokih izdvajanja za održavanje već dotrajalih vozila.

Radna zapremina vozila za odvoženje smeća je šesnaest kubika. Vozila su njemačke proizvodnje. Mercedes Benz je proizvođač osnovnog vozila, dok je nadgradnja dijela za utovar i istovar smeća marke Faun Vriopres. Mercedes je, takođe, proizvođač šasije i motora kamiona sa dizalicom za rad na visini, a nadgradnja je firme Socage.

Komunalno Kotor od januara ove godine održava javnu rasvjetu u zoni morskog dobra, nabavkom ovog vozila stvoreni su osnovni uslovi za realizaciju tog posla ali i za obavljanje ove djelatnosti u drugim opštinskim reonima.

Kvalitet opreme, dostupnosti i cijena održavanja, te mogućnosti brzog i lakog servisiranja, bili su važni parametri u odlučivanju o kupovini vozila. Njihovo stavljanje u funkciju doprinijeće bržem i dugotrajnijem obavljanju osnovne djelatnosti od javnog interesa.

Opština Kotor, u saradnji sa DOO Komunalno Kotor nastaviće da ulaže u tehničku opremljenost ovog Društva, investiranjem u nova vozila, mašine i, svakako, u dalju modernizaciju opreme i sredstava za rad.

Izvor:CG News

Najčitanije