12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Odustali od gradnje hotela Kraljičina plaža

Kraljičina plaža

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer i kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, odustali su od gradnje hotela Kraljičina plaža u Miločerskom parku.

Oni su obavijestili Ministarstvo održivog razvoja i turizma da odustaju od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole, ali nijesu naveli zbog čega. U Ministarstvu su, nakon toga, donijeli rješenje o obustavljanju prethodno pokrenutog postupka, pišu Vijesti.

„Podnosioci zahtjeva su pisanim aktom obavijestili Ministarstvo da odustaju od zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela sa pet zvjezdica“, navodi se u zaključku o obustavi postupka.

To je drugi put u proteklih godinu i po da se obustravlja postupak izdavanja građevinske dozvole.

Nova budvanska vlast blokirala je prije godinu izdavanje građevinske dozvole kompaniji Miločer, u vlasništvu Vlade, i Statisovoj firmi, koja je zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločera.

HTP Miločer je vlasnik postojećeg hotela Kraljičina plaža.

Lokalna uprava je tada zaključila da se u Miločerskom parku ne smiju graditi stanovi za tržište.

HTP Miločer i Adriatic propertis su prije dva i po mjeseca ponovo pokrenuli postupak izdavanja građevinske dozvole, ali je i u tom slučaju bila potrebna saglasnost opštine.

Najčitanije