13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Oldtimer Rally Ston: 50 milja Pelješca”

Foto juzni.hr

Održan je 2. „Oldtimer Rally Ston: 50 milja Pelješca” u organizaciji Oldtimer kluba Dubrovnik. Na rallyju su posjetitelji mogli vidjeti 91 starodobno vozilo, a posebnu pažnju su plijenili Ferrari 348, Lincoln Continental, Mercedes 190 SL, BMW 502, „milicijski” Fićo, kao i dva povijesna kamiona, vučne službe i kiper Mercedes. Sudionici su stigli iz cijele Hrvatske, kao i Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Rally je krenuo s odmorišta u Komarni, a pauze između etapa su bile u Poljoprivrednoj zadruzi Pelješki vrhovi u Janjini, te Domu i muzeju vina Poljoprivredne zadruge Putniković. Nakon prolaska ciljem koji je bio u Solani Ston automobili su izloženi na stonskoj Placi.

Pelješac je pokazao izuzetno gostoprimstvo prema posadama oldtimera, a promet se unatoč velikom opterećenju koje je izazvala oldtimer kolona i brojnim radovima na komunalnoj infrastrukturi odvijao neometano zahvaljujući predanom angažmanu službenika Policijske postaje Ston, kao i razumijevanju građana.

Organizatori kažu kako će veliki interes ljubitelja oldtimera, brojna publike koja je iz cijele Županije dubrovačko – neretvabske došla pogledati rally te značajan doprinos promociji Pelješca, kao i svekolika podrška i gostoprimstvo Općina Ston i Janjina omogućiti i 3. Oldtimer Rally Ston, dapače, već se zna i datum – 26. aprila 2025. godine.

Izvor:juzni.hr

Najčitanije