24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Opera za djecu u Luštici Bay

Visoko C – Opera za djecu

Opera za djecu u izvođenju udruženja umjetnika „Visoko C“ biće prikazana u Amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay u petak, 21. jula u 21 sat. Koncert je dio konceratnog opusa koji se u Luštici Bay realizuje u saradnji sa međunarodnim festivalom KotorArt.

„Luštica Bay je i ove godine jedno od najpopularnijih stjecišta umjetnosti na crnogorskoj rivijeri i domaćin izuzetnih muzičkih događaja. U okviru tradicionalnog i svjetski poznatog Kotor Art Festivala, tokom jula i avgusta, biće održano sedam pop up koncerata na Piazzi Centrale i jedan u Amfiteatru Luštica Bay i četiri velika koncerta u Amfiteatru na kojima nastupaju izuzetni muzičari iz regiona i Evrope“, podsjetila je Sonja Banićević, supervizorka organizacije događaja u Luštici Bay.

Izgradnja muzičkog ukusa kod najmlađih je vrlo važna i definiše kasnije afinitete prema muzici. Učešće djece u dječijim operama doprinosi razvoju kreativnosti i jačanju ličnosti. Misija Udruženja „Visoko C“ osnovanog 2015. godine jeste da dječije opere budu dio stalnog repertoara svakog pozorišta.

Udruženje umjetnika „Visoko C“ iza sebe ima više od 500 izvedenih predstava. Izvodili su operu za djecu širom regionu i učestvovali smo na međunarodnim operskim festivalima „Operarija“ u Novom Sadu i „KotorArt“ u Kotoru 2019. godine. Na njihovom repetroaru su opere za djecu: „Baš Čelik“, „Čarobna frula“, „Pepeljuga“, a 2019. još dvije opere: „Mačak u čizmama“ i „U cara Trojana kozje uši“. Već sedam godina redovno nastupaju u Kulturnoj stanici „Eđšeg“, kao i u pozorištu „Vuk Karadžić“ u Beogradu.

Ljubitelji muzike će večeras, 17 jula u 21 čas na Centrale Piazzi imati priliku da čuju PJ Duo koga čine Katarina Pinter Jovanović i Bogdan Jovanović. Ovaj dvojac zajedno nastup od 2017. godine u želji za kamernim muziciranjem i otkrivanjem novih zajedničkih puteva klasične muzike. Imaju zabilježen veliki broj kamernih i solističkih nastupa u zemlji i inostranstvu, stalni su gosti Luka Umjetnosti – programskog dijela KotorArt Festivala.

„Vjerujemo da će naši gosti i posjetioci uživati u pravim muzičkim poslasticama, a mi im poklanjamo i besplatan ulaz ovog ljeta na koncerte iz serijala KotorArt Festivala. Posvećenost Luštice Bay ulaganjima u kulturu je utkana u našu poslovnu filozofiju više od jedne decenije, jer se na taj način osjećamo dijelom zajednice kojoj pripadamo, dodala je Banićević.

Koncerti se odvijaju u nesvakidašnjem ambijentu novog urbanosg središta, Piazza Centrale, i otvorenog Amfiteatra Luštice Bay, u središtu naselja Marina Village. Ulaz na koncerte je besplatan kako za djecu tako i za odrasle. Mjesta se mogu rezervisati putem e-mejla: events@lusticabay.com

Najčitanije