21 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi nagradila učenike OŠ „Orjenski bataljon“ i SMŠ „I.G.Kovačić“

Nagrada učenicima

Opština Herceg Novi nagradila je danas osam učenika SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ i OŠ „Orjenski bataljon“ koji su na republičkom takmičenju u Podgorici i Budvi postigli značajne rezultate.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i menadžer opštine Dragan Šimrak pozdravili su mlade učenike, uz riječi podrške u procesu daljeg obrazovanja i budućih takmičenja, kao i da jednog dana svoje talente ulože u korist šire društvene zajednice. Sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo iskazala je zadovoljstvo što smo danas u prilici da ugostimo vrijedne i talentovane učenike koji su ostvarili značajan uspjeh na državnom takmičenju kad su u pitanju nastavni  predmeti geografija, engleski jezik, hemija ali i takmičenje iz oblasti i rada u stručnoj ugostiteljskoj školi.

Ona je poručila mladim učenicima da njihov uspjeh ne bi bio moguć bez svesrdnog rada njihovih profesora, zahvalivši prosvetnim radnicima i školskim upravama koje prate takmičenja i tokom čitave godine rade sa najtalentovanijim đacima.

-Lokalna uprava, kao jedno od značajnih stremljenja ima  ukazivanje na rad i uspjehe mladih ljudi  i njegovanje  njihovih talenata, i shodno tome, tu smo za svaki vid pomoći, kazala je Zambelić Pištalo.

Nagrađeni učenici su na poklon dobili vaučere u vrijendosti od 100 eura, koje će moći da iskoriste u knjižarama „Dambo“ i „Škver“.

-Vjerujem da će u narednom periodu biti prostora da učenike dodatno motivišemo i podržimo ih na još vidljiviji način, a danas se radi o simobličnim nagradama. Lokalna uprava ima dobru saradnju sa svim vaspitno obrazovnim ustanovama i uvijek ih podržavamo po pitanju odlazaka na državna i međunarodna takmičenja, a ta praksa će i ubuduće biti nastavljena, poručila je Zambelić Pištalo.

Direktor SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Momir Dragićević  zahvalio se predsjedniku Katiću i saradnicima na prijemu, uz izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima učenika, ali i načinom na koji lokalna samouprava prati rezultate i na podršci koju pruža ka ostvarenju istih.

Profesorica engleskog jezika u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ Sanja Ateljević, ponosna je na činjenicu da su đaci te škole učestvovali na republičkom takmičenju u Podgorici, gdje je bila dosta jaka konkurencija od preko 200 učesnika.

-Radi se o sjajnim đacima, a mi smo tu više da ih prepoznamo i malo podstaknemo, kazala je Ateljević.

Nastavnik restoraterstva Luka Milanović kazao je da su se učenici puno trudili na takmičenju održanom u Budvi 22. februara, postigli značajne uspjehe, i što je najvažnije, upoznali su se sa učenicima iz drugih škola i njihovim načinom rada.

Nagrađeni su:

OŠ „Orjenski bataljon“: Teodora Smolja (3. mjesto, hemija, mentor Oliver Jakovljević)

SMŠ „Ivan Goran Kovačić“: Vladimir Jovanović (1. mjesto, geografija, mentor Milenko Živković), Sara Novović (1. mjesto, engleski jezik, mentor Sanja Ateljević), Vido Mandić (3. mjesto, engleski jezik, mentor Snežana Brajović), Miloš Pašić i Robert Rašić (3. mjesto, restoraterstvo, mentor Luka Milanović), Vojka Medojević i Bojan Ostojić (priprema dezerta i jela, 1. i 2. mjesto, mentor Orion Fulurija).

Najčitanije