16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat donirala Domu zdravlja aparat za mjerenje ravnih stopala vrijedan 2.800 eura

Donacija DZ TV

Pedijatrijskom odjeljenju Doma zdravlja Tivat početkom ove sedmice isporučen je aparat za mjerenje ravnih stopala kod djece, koji je donirala Opština Tivat. Profesionalni podoskop 3.0 Chinesport, vrijedan 2.843,50 eura, nabavljen je u skladu sa preporukama Nikola Tesla Centra – NTC i koristiće se prilikom određivanja dodatnih pregleda u okviru sistematskih pregleda.

„Uz pomoć doniranog aparata moći ćemo obavljati podoskopski pregled stopala, putem digitalizovane podografije. Njegovom primjenom mogu se uspješno detektovati deformiteti stopala kod djece, između ostalih i ravno stopalo. Zahvaljujemo Opštini Tivat na donaciji vrijedne medicinske opreme. Na ovaj način Dom zdravlja Tivat je uključen u veoma značajan projekat unaprjeđenja razvoja i obrazovanja naših mališana i zadovoljstvo nam je da damo naš doprinos“ – izjavila je ovim povodom direktorica Doma zdravlja Tivat dr Danica Stevović.

Isporuka podoskopa realizovana je u okviru trodnevne posjete saradnika NTC-a za specijalistički program, Vuka Rajovića  i Nemanje Bojanića opštini Tivat, tokom koje su u saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti i upravama osnovnih škola sprovedene dalje aktivnosti na implementaciji NTC metoda u radu sa djecom.

Saradnici NTC-a održali su dvodnevnu obuku za oko 50 tivatskih učitelja polaznika specijalističkog programa u OŠ „Drago Milović“, kao i ogledne časove i rad sa učenicima u školama u Donjoj Lastvi, Gradiošnici i Radovićima. Sa predstavnicima Sekretarijata nadležnog za praćenje realizacije NTC programa napravljen je pregled dosadašnjih aktivnosti i utvrđen plan za dalju realizaciju programa.

Opština Tivat i Nikola Tesla Centar su u junu ove godine potpisali sporazum o saradnji na osnovu kojeg se sprovodi edukacija vaspitača i učitelja iz tivatskih vrtića i škola, u skladu sa sistemom NTC učenja.

Najčitanije