15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat novčano podržala zaposlene u Domu zdravlja i Hitnoj pomoći

Foto Opština Tivat

Opština Tivat uplatila je novčana sredstva za pomoć radnicima tivatskog Doma zdravlja i jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, u ukupnom iznosu od 6860.00 eura, kao znak zahvalnosti za njihovo zalaganje i rad u toku dosadašnje borbe protiv koronavirusa.

Tim povodom, predsjednik opštine Željko Komnenović danas je posjetio Dom zdravlja, gdje se sastao sa direktoricom Danicom Stevović i šeficom rukovoditeljkom jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Marinom Perović.

“Radnici su veoma prijatno iznenađeni i zahvalni na ovom gestu. U dosadašnjoj borbi protiv kovida 19, svo medicinsko i nemedicinsko osoblje Doma zdravlja Tivat je zaista učestvovalo jednako” istakla je Stevović.

Tivat je bio veoma pogođen u prethodnom periodu i Opština je prepoznala trud, zalaganje i veliko odricanje svih zdravstvenih radnika, kazao je predsjednik opštine Komnenović.

“Posebno mi je drago što smo pomoć uspjeli realizovati i za radnike Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, jer je jedino tako pravedno. Nisu u pitanju velika sredstva, ali jeste znak pažnje i da neko na njih misli. Mi smo i ranije Domu zdravlja pomagali, iako tada nismo bili u zavidnoj finansijskoj situaciji i mislim da nema prepreka da se ova praksa nastavi i u budućnosti.”

Komnenović je izrazio nadu da će biti mogućnosti da se položaj zdravstvenih radnika u društvu u narednom periodu popravi. “Nadamo se da ćemo uz pomoć Ministarstva zdravlja, koje je dalo zeleno svjetlo, i investitora, uspjeti da realizujemo projekat trenutno napuštenog pomoćnog objekta, koji bi značajno olakšao i unaprijedio rad Doma zdravlja, a što Tivat zaslužuje”, zaključio je on.

U ime zdravstvenih radnika jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć zahvalila se šefica rukovoditeljka Marina Perović.

“U Zavodu trenutno postoji problem sa deficitom radnika, te se nadamo da će ovakav gest i odnos Opštine Tivat prema našoj Službi poslati pozitivnu poruku.”

Najčitanije