15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat obezbijedila slatke paketiće za djecu, pripadnike RE populacije

Božić – ilustracija – foto Boka News

U susret novogodišnjim praznicima Opština Tivat je, već tradicionalno, obezbjedila slatke paketiće za djecu, pripadnike RE populacije, uzrasta do 15 godina. Predstavnici Sekretarijata za društvene djelatnosti djeci su uručili 222 paketića.

“Nastavljamo sa primjenom pozitivnih praksi u pružanju podrške građanima Tivta, pripadnicima RE populacije. Naš je fokus na obrazovanju djece i kreiranju uslova da sva djeca, pripadnici RE populacije pohađaju školsku nastavu, ali i da nakon osnovne škola nastave sa svojim obrazovanjem i usavršavanjem.” – istakla je sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević. Sa tim u vezi Opština Tivat obezbjeđuje besplatan školski prevoz, obezbjeđuje školski pribor za osnovce i školske torbe za đake prvake, ali i nagrađuje uspješne srednjoškolce, podstičući njihovu odluku da nastave školovanje.

Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat podsjećaju da je u toku Javna rasprava o nacrtu Lokalnog akcionog plana za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana za period od 2023. do 2027. godine.

Najčitanije