20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat podržala devet preduzetnica

Podrska zenskom preduzetnistv

Opština Tivat i ove je godine podržala žene preduzetnice iz Tivta ukupnim iznosom od 40.000€ nepovratnih sredstava, a na osnovu Javnog konkursa za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2023. godinu, sprovedenog od strane opštinskog Sekretarijata za privredu.

Na osnovu utvrđenih kriterijuma, vrednovanja i ocjene biznis planova, Komisija za raspodjelu sredstava je odlučila da sredstva dodjeli sljedećim podnosiocima zahtjeva:

  1. „Shine M&D“ doo Tivat – Osnivanje hemijske čistionice – 7.500€;
  2. Milica Golubović Selaković – Proizvodnja šivenih lutki za djecu od prirodnih i održivih materijala – 6.000€;
  3. Dragana Beljić – „Luštica natural cosmetics“ (proizvodnja prirodnih kozmetičkih proizvoda) – 6.000€;
  4. „Olja i Maja“ doo – Otvaranje pet shop-a „Snoopy“ – 500€;
  5. „Blue Green Hotel Supply“ doo – Proširenje tehničkih kapaciteta vešeraja – 5.000€;
  6. „Rakell“ doo – Otvaranje proizvodnje „Rakell“ (modni atelje) – 4.000€;
  7. „Joan“ doo – Kurs „Kreativno šivenje od početnice do majstorice“ – 2.000€;
  8. „SIP“ doo – „Eco drive for Green Tivat“, motocikli na električni pogon kao dio turističke ponude – 2.000€;
  9. Sanja Matijević – Izrada sajta za online prodaju modne kolekcije i promocija uz pomoć digitalnog marketinga – 2.000€.

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović potpisao je danas ugovore sa preduzetnicama koje su dobile sredstva i zahvalio ima na poslovnoj inicijativi koju su pokazale učešćem na konkursu. „Nastojaćemo da podrška ženskom biznisu bude intenzivna i kontinuirana, sa jasnim ciljem da vaše biznis inicijative imaju povratno dejstvo na ukupan poslovni ambijent“ – poručio je predsjednik opštine.

„Ove godine pristiglo nam je 18 zahtjeva, a za devet projekata odobrena su sredstva“ – rekao je sekretar za privredu Vedran Božinović. On je čestitao dobitnicama sredstava na kvalitetnim biznis planovima i ponudio podršku kada je u pitanju pristupanje sredstvima podrške koje obezbjeđuje država. On je najavio jačanje „Biznis info centra“, koji će za cilj imati generisanje novih i perspektivnih preduzetničkih poduhvata i koji će pružati podršku razvoju biznisa u Tivtu.

Najčitanije