12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat smanjila za 25% troškove goriva za službene automobile

Tivat

Tokom prošle godine Opština Tivat je u troškovima goriva za svoje službene automobile napravila uštedu od čak 25% u odnosu na godinu ranije. Naime, službeni automobili lokalne uprave Tivta tokom 2021. potrošili su ukupno 16.014 eura goriva, što je za 5.617 eura manje nego 2020. kada su troškovi goriva za optinksi vozni park iznoslili ukupno 21.631 euro.

Akteulna lokalna izvršna vlast Tivta koju čini kolaicija građanskih listi Nariod Pobjeđuje, Bokeški Forum i „Goran Bošović-časno i odgovorno za bolji Tivat“, upravljanje gradsko  preuzela je u posljednjem kvartalu 2020. kada su njihovi prethodnici iz koalicije DPS-SD-HGI koja je do tada bila na vlasti, već bili napravili značajan utrošak goriva kroz (zlo)upotrebu službenih vozila. Za razliku od prethodnika, aktuelna lokalna vlast je odmah  ukinula praksu da se službena vozila daju pojedinim funkcionerima lokalne uprave na neograničeno korišćenje tokom 24 sata, pa tako već godinu ipo dana nijedan od funkcionera Opštine Tivat uključujuči i samog gradonačelnika Željka Komnenovića ne koristi službeno vozilo 24 sata dnevno, niti za lične potrebe kako su to radili bivši funkcioneri iz redova DPS, SD i HGI.

Inače, Opština Tivat od promjene vlasti nakon lokalnih izbora 30.avgusta 2020. nije kupila nijedan novi službeni automobil, već je svoj vozni park čak i smanjila. Dva svoja automobila tipa „ford C-max“ Opština je lani ustupila na korišćenje novoformiranoj JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, odnosno Odjeljenju bezbjednosti Tivat, dok je preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ vraćen automobil marke „volkswagen caddy“ koji je ranije bio na korišćenju u lokalnoj upravi.

Opština Tivat trenutno raspolaže sa ukupno 16 službenih automobila od kojih joj je jedno potpuno novo vozilo marke „volkswagen T-cross“ za potrebe Komunalne policije, nedavno poklonila kompanija Luštica Development.

Izvor:S.L.

Najčitanije