24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština uz JK „Jugole Grakalić“: Zajedno unaprijeđivati jedriličarstvo, čuvati tradiciju i imovinu kluba

Potpisivanje ugovora, Opstina i Jugole Grakalic

Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“ je od posebnog značaja Herceg Novi i jedan od nosilaca razvoja sporta u gradu, zbog čega će Opština nastaviti da podržava njegov rad, poručeno je sa današnjeg sastanka na kojem su predsjednik Opštine Stevan Katić i direktor JK „Jugole Grakalić“ Predrag Vučković potpisali Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa.

Katić i Vukčević su izrazili zadovoljstvo potpisanim ugovorom, kojim se nastavlja saradnja i podrška lokalne uprave jedriličarstvu, kao jednom od strateški važnih sportova i vještini koja je tradicija i kulturno naslijeđe Herceg Novog i Boke Kotorske.

„Opština i Klub će zajedno učestvovati u poboljšanju kvaliteta sporta, podržavati mlade, zaštiti imovinu i zalagati se za ono što je interes grada i kluba koji traje već sedam decenija“, istakao je Katić, dodajući da je ovo nastavak dobre prakse potpisivanja ugovora sa klubovima čije funkcionisanje predstavlja javni interes za Herceg Novi.

Potpisivanje ugovora, Opstina i Jugole Grakalic

„Sad ćemo zajednički da nastavimo da radimo na unaprijeđenju ovog sporta i da čuvamo Škver kao lokaciju od javnog interesa za grad Herceg Novi, zajedno sa vaterpolo klubom, ribarima i ostalim ljudima koji žive i rade na Škveru“, poručio je Vukčević nakon potpisivanja Ugovora.

Opština se Ugovorom obavezala da finansira redovan rad i sportski program kluba, sa posebnim naglaskom na podršku mlađim kategorijama i nabavku opreme, kao i da podržava olimpijski program kluba, u ovom slučaju olimpijca Milivoja Dukića, objašnjava sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić.

foto JK Jugole Grakalić

Opština je ušla u vlasničku strukturu kluba u visini od 30% i ostvarivaće svoja prava i obaveze u skladu s tim, što podrazumijeva imenovanje članova Skupštine i Upravnog odbora kluba, kazao je Klasić. On zaključuje da je ovim „zaokružena priča sa nosiocima razvoja sporta u Herceg Novom“. Pored Fudbalskog kluba „Igalo“, Košarkaškog kluba „Primorje“ i Plivačkog-vaterpolo kluba „Jadran“ to je sada i Jedriličarski klub „Jugole Grakalić“.

Najčitanije