3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštine Tivat i Kotor podržavaju islamsku zajednicu u rješavanju pitanja prostora za groblje

Sastanak sa glavnim imamom za Boku Kotorsku

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović u četvrtak je u kabinetu, zajedno sa predsjednikom opštine Kotor Vladimirom Jokićem, održao sastanak sa glavnim imamom za Boku Kotorsku i Budvu Mehom ef. Martinovićem i predsjednikom opštinskog odbora islamske zajednice u Tivtu Sejadom Redžepajem, a centralna tema razgovora bila je pronalaženje adekvatne lokacije za izgradnju groblja za pripadnike islamske vjeroispovijesti u Boki Kotorskoj.

“Zadovoljstvo je primiti u posjetu predstavnike islamske zajednice, sa kojima imamo veoma uspješnu saradnju, a na dobrobit svih građana Tivta i Boke” pozdravio je goste predsjednik Željko Komnenović, poručivši da će Opština Tivat podržati inicijativu islamske zajednice i zajedno sa Opštinom Kotor raditi na rješavanju dugogodišnjeg problema.

“Cilj je da svi naši stanovnici budu građani prvog reda. U toku su izmjene Prostorno urbanističkog plana za opštinu Tivat i siguran sam da ćemo naći lokaciju koja će odgovarati potrebama i riješiti krucijalni problem vaše zajednice”- kazao je Komnenović.

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da je sada dobar trenutak za djelovanje, jer bi svaki proces izmjene plana Kotora zahtjevao višegodišnju proceduru.

“Pronalaskom lokacije na teritoriji opštine Tivat i finansijskom podrškom Opštine Kotor zajedno riješavamo važno pitanje”- kazao je Jokić.

Sastanak sa glavnim imamom za Boku Kotorsku

Glavni imam Meho Martinović zahvalio je čelnicima Tivta i Kotora na razumjevanju i želji da se riješi problem na koji godinama ukazuju. “Drago nam je da se stvari mijenjaju na bolje. Mi se sastajemo kako bismo zajedno rješavali pitanja i bili korisni ljudima” – poručio je ef. Martinović, izrazivši zadovoljstvo odnosom dvije opštine prema islamskoj zajednici.

Sastanku u kabinetu prisustvovala je i sekretarka za uređenje prostora Milica Manojlović, a nakon analize prostornih kapaciteta, Opština Tivat će u skladu sa današnjim zaključcima, inicijativu za rješavanje ovog važnog pitanja uputiti Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, gdje je trenutno u toku izrada izmjena i dopuna PUP-a Tivta.

Najčitanije