26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštoj bolnici Kotor donirali medicinsku opremu vrijednu 1.700 eura

Sa urucenja donacije

Nastavljajući saradnju sa firmom ‘Profesional medic” čiji je vlasnik Kotoranin Jovan Roganović, članovi Rotary Kluba Kotor danas su Opštoj bolnici Kotor donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 1.700 dolara.

Kako je saopšteno iz RC Kotor, donirana oprema uključuje pulsni oksimetar ‘tip finger’, CPAP uređaj i maske za CPAP.

Donaciju je u ime kotorske Opšte bolnice primio direktor dr Davor Kumburović, zahvalivši pritom  donatorima i Rotary Klubu Kotor koji su u vremenu složene epidemiološke situacije izazvane epidemijom koronavirusa Covid-19, još jednom izašli u susret svojim sugrađanima. RC Kotor i firma “Profesional medic” su inače, prije nekoliko dana Opštoj bolnici već uručili jednu sličnu donaciju medicinske opreme ukuone vrijednosti 6.200 dolara.

“Rotary Klub Kotor je prepoznao važnost angažovanja članova kluba u pomoći našoj ustanovi. Obezbjeđenjem sredstava i nabavkom vrijedne medicinske opreme i aparata, u dva navrata za poslednjih penaestak dana, RC Kotor je omogućio veći nivo pružanja zdravstvenih usluga pacijentima Kotora, Tivta, Herceg Novog i dijela Budve. Kolektiv JZU Opšte bolnice Kotor i ja lično se zahvaljujemo RC Kotor, koji su u trenutku kada zdravstvena zaštita treba pomoć, našli načina i uložili maksimalan napor kako bi obezbijedili bolje uslove za liječenje naših pacijenata.“- kazao je dr Kumburović.

Izvor:S.L.

Najčitanije