34.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Orjen – poziv upoznajte jedinstvene reljefne figure…

Orjen

Među događajima koji će nastupajućeg vikenda biti organizovani u hercegnovskom zaleđu je i obilazak reljefnih figura ljutog krša Orjena, jedinstvenog spomenika prirode, izgrađenog gotovo u potpunosti od kompaktnog, zatalasanog krečnjaka, poručuju iz Agencije za zaštitu Orjena.

Događaj se nalazi u zajedničkom kalendaru “Zimski gušti na Orjenu”, a organizator je NVO Eko Boka. Ovakav, teško prohodni reljef ima i svoju istorijsku priču, a tu su i brojne biljne vrste koje su u unutar Ljutog krša našle svoju ekološku nišu.

Ljuti krš

Termin okupljanja u 9 sati u subotu 4.marta na prvom proširenju puta Kameno-Žlijebi, kod rezervoara za vodu povratak je oko 13 sati.

Poziv na trail running druženje

Za nastupajući vikend imamo najavu nove SKY MINI TRAIL LIGE u hercegnovskom zaleđu, koja predstavlja nastavak već dvogodišnje dobre prakse organizacije trail running-a kod sela Kameno.

Skay Mini

Četvrto Kolo Novske SKY MINI TRAIL LIGE startuje u subotu 4.marta. Na redu je posebna poslastica za sve one koji su malo sporiji ali vole tehničke staze, a to je KAMENO sky MINI EXTREME.

Iako u svom nazivu ima EXTREME, kao što smo najavili od početka lige, trke su maksimalno prilagođene svima sa osnovnom kondicijom i osnovnom tehnikom kretanja u planini koji žele da se oprobaju u ovome sportu. Trka je dugacka 5,4 km i 300 D+ .

Na kraju trke svim takmičarima će biti obezbjeđen čaj u cafe bar-u “Karakas” na čemu se zahvaljujemo Goranu Stanovčiću koji nam uvijek izlazi u susret. Liga nema sponzora niti pomoći bilo koga subjekta pa nam je svaka pomoć od neprocjenjive važnosti.

Informacije na telefon +382 69 603 389 e-mail: orjenoutdoor@gmail.com www.facebook.com/OrjenOutdoor

Najčitanije