18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Oslikan posljednji strujni ormarić u okviru projekta „TransformaTivat”

TransformaTivat/ Foto Hana Mirkov

U Tivtu je proteklih dana završeno oslikavanje posljednjeg u nizu strujnih ormarića, u okviru projekta Turističke organizacije Tivat „TransformaTivat”, koji se nalazi u ulici Palih boraca, na samom početku šetališta Pine.

Podsjećamo da su kroz projekat TransformaTivat ormarići za struju prikazani kao prazna platna, koja su lokalni umjetnici pretvorili u prava umjetnička ostvarenja. Cilj ovog projekta je uljepšavanje grada, poboljšanje urbanog pejzaža Tivta i kreiranje nove turističke atrakcije u našem gradu.

Autor posljednjeg oslikanog ormarića je naša mlada umjetnica Hana Mirkov, a naziv njenog umjetničkog ostvarenja u ovom projektu je „Šarena hoba”. Hana Mirkov odlučila se za motiv hobotnice. Svojim radom ona želi da skrene pažnju na izuzetnu inteligenciju koja je glavna odlika ovih morskih bića, ali i na njihovu mogućnost prerušavanja, pa djeluje kao da svoju kožu koriste za pravljenje trodimenzionalnih slika objekata u morskoj okolini. Zbog toga, kako sama kaže, namjera je bila da strujni ormarić zakamuflira ovim inteligentnim predatorom koji će svoje pipke raširiti oko cijele kutije.

TransformaTivat/ Foto Hana Mirkov

Više informacija o autoru, a ujedno i sve informacije o projektu TransformaTivat nalaze se na linku www.tivat.travel/TransformaTivat. Lokacije ormarića ucrtane su i na Google mapi, što predstavlja olakšanje za turiste kada je dostupnost informacija o ovim atrakcijama u pitanju.

Podsjećamo da su u ovom projektu učestvovali naši umjetnici Vladimir Jovićević, Tanja Nikolić, Jana Farkaš, Iva Gopčević Čelanović i Zoran Kruta, a autor tekstova koji opisuje njihova umjetnička djela je Nina Milićević.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije