16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Oslikavanje murala u Velikom gradskom parku

Gradski park Tivat
Gradski park Tivat

U okviru lokalnog projekta „Kreativni programi vaninstitucionalne podrške“ počinje oslikavanje murala u Velikom gradskom parku, osmišljen od stane žena učesnica na ovom projektu. Motiv je tivatski zaliv sa svojim zaleđem (Vrmac i Luštica) na kojem je stavljen akcenat na kulturno-istorijsko naslijeđe tj. potencijal ambijentalnih cjelina poput Donjih i Gornjih Bogdašića, Bjelila i Kakrca i Donje i Gornje Lastve kao i pješačkih staza koje ih povezuju.

Oslikavanje počinje danas od 10-12 sati kod spomenika Narodnim herojima Spasiću I Mašeri, na zidnoj površini pored vrata za ulaz na stadion F.K.Arsenal. U četvrtak očekujemo da ćemo završiti mural a radićemo od 10-14 sati.

Gradsko jezgro ima Veliki gradski park sa kojim trebamo svi da se ponosimo i ova površina će biti dodatan sadržaj korisnicima parka. A nadamo se, mnoge i uputiti na obilazak ovih mjesta pješačkim stazama koje će biti ocrtane.

Mišljenja smo da je ovakav vid informisanja djece, mladih i ostalih stanovnika Tivta i njihovih gostiju od višetrukog značaja za dalji razvoj naše Opštine. Bogatstvo arhitektonskog nasljeđa (kuće, međe, mlinovi za masline, pješačke staze…) je od posebnog značaja za promociju Tivatske rivijere, tradicije i kulture čemu se u savremenim uslovima života, na žalost ne pridaje veliki značaj.

Ova aktivnost dio je projekta “Kreativni programi vaninstitucioanlne podrške“, koji se sprovodi od avgusta 2018-februara 2019 godine u opštini Tivat, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu (ReLOaD).

ReLOaD program finansira Evropska unija, a sporovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori , ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Tivat, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

Najčitanije