23 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovana podružnica Bokeškog Foruma u Herceg Novom

Bokeški Forum

U prisustvu zavidnog broja članova i simpatizera, sinoć je u restoranu “Papagaj” u Đenovićima osnovana je podružnica Bokeškog Foruma u Herceg Novom.

Pozdravljajući okupljene koordinator podružnice “Bokeški Forum – Herceg Novi” Luka Radović je rekao:

“Svima nam je dosta podjela po nacionalnoj i vjerskoj osnovi koje su Boku i dovele do toga da može da je pljačka ko stigne i da se maćehinski prema njoj odnosi. Želja nam je da sami odlučujemo o sopstvenoj sudbini i da se pitamo o onome sa čime raspolažemo. Dosta su o Boki odlučivali u Podgorici, a od ljudi ovdje pravili neprijatelje. Mi ne priznajemo nikakvu drugu razliku sem na one koji Boku vole i poštuju i one koji je degradiraju”.

Okupljene je pozdravio predsjednik Bokeškog Foruma doc.dr Andrija Petković, koji je posebno naglasio da svaka podružnica ima visok stepen decentralizacije u odlučivanju, jer nas je državni centralizam i doveo tu gdje jesmo.

BF – HN – Radović – Petković

“Od ovog trenutka počinju naše pripreme za učešće na lokalnim izborima u Herceg Novom. Nisam došao ovdje da vam nudim posao, niti da vas kupujem za 50 eura, već da pružim ovu bokešku ruku. Zarad svih nas, jer zaista dosta nam je da nam o uređenju obale i degradiranju svega bokeškog  odlučuju neplivači iz crnogorske Skupštine koji se Boke i Bokelja sjete onda kad im ponestane novca. I njihovi tajkuni koji svjesno obezvrjeđuju našu imovinu i bogate se preko naše grbače, a teško da su u životu pročitali i “Crvenkapicu”.

Hvala Vam što ste u ovolikom broju došli. Za Bokeški Forum je osnivanje podružnice u Herceg Novom od ogromnog značaja – kazao je Petković.

Najčitanije