25 C
Kotor

Slušaj online radio

Ostatci podmornice Titan izvučeni s dna Atlantika

Ostaci Titana

Članovi američke Obalne straže s broda iskrcavaju dijelove Titana, podmornice koja je implodirala tijekom ekspedicije do olupine Titanica i ubila pet putnika koji su se u njoj nalazili.

Ostatke Titana donijeli su na obalu dubokomorski roboti dok američka obalna straža nastavlja operacije istrage nakon ove katastrofalne podmorske nesreće, prenosi Morski.hr.

Donosimo prve fotografije podmornice koja je nestala prošle nedjelje i čiji su ostaci pronađeni u četvrtak nešto manje od 500 metara od Titanica.

Pelagic Research Services, tvrtka koja je upravljala ROV-om koji je pronašao ostatke mini-podmornice, priopćila je da je njezin tim uspješno završio operacije na moru i sada je u procesu demobilizacije nakon deset dana rada.

“Zbog povjerljivosti i obveze neotkrivanja detalja, niti jedan član tima Pelagic Research Services ne može komentirati niti dati bilo kakve informacije u vezi s istragom o Titanu koja je u tijeku. Sva pitanja uputite Odnosima s medijima Obalne straže SAD-a. Održat ćemo konferenciju za tisak u našoj operativnoj bazi u East Aurori, NY, nakon što demobilizacija bude dovršena. Molimo poštujte integritet istrage o Titanu koja je u tijeku”, objavili su iz ove kompanije u priopćenju.

Međunarodna grupa agencija istražuje zašto je došlo do implozije, a američki dužnosnici planiraju objaviti izvještaj s ciljem povećanje sigurnosti podmornica.

Najčitanije